Το κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού πήρε «σάρκα και οστά» το 1950, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στην πίστα του Silverstone στην Αγγλία, στις 13 Μαΐου. Νικητής ήταν ο Emilio Giuseppe “Nino” Farina.

Έως το 1958, το πρωτάθλημα αφορούσε μόνο τους οδηγούς και όχι τους κατασκευαστές. Από εκείνη τη χρονιά οι ομάδες μπήκαν επίσημα στην λίστα της διεθνούς ομοσπονδίας με την βρετανική Vanwall – οδηγοί οι Stirling Moss και Tony Brooks – να είναι η πρώτη κατασκευάστρια που στέφθηκε πρωταθλήτρια της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τότε μέχρι σήμερα, η F1 έχει κάνει τεράστια άλματα προόδου, φέρνοντας την επανάσταση στο χώρο των τεσσάρων τροχών. Πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία είναι η Ferrari με 16 πρωταθλήματα κατασκευαστών. Ακολουθεί η Williams με εννιά, ενώ ένα λιγότερο έχει η McLaren. Επτά τίτλους έχει η Lotus, με την Red Bull Racing να ακολουθεί με τέσσερις και τις Renault και Mercedes να έχουν από δύο.

Στο παρακάτω video, διάρκειας 10 λεπτών παρουσιάζονται οι 15 ομάδες που έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην Formula 1.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

    

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης