Του Περικλή Χαλάτση

Μετά από 36 ολόκληρα χρόνια η Ολλανδία επέστρεψε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.Ο καιρός στις χρονομετρημένες δοκιμές στην πίστα του Zandvoort για την Pole Position του αυριανού αγώνα ήταν εξαιρετικός. Δεν είχε καμιά σχέση με το Grand Prix του Βελγίου. Ο Ολλανδός έχοντας στο πλευρό του, τους χιλιάδες συμπατριώτες του,πού πήγαν στην πίστα για να τον αποθεώσουν, τους αποζημίωσε με το παραπάνω. Όλα τα «πέταλα» στην πίστα ήταν γεμάτο θεατές στα χρώματα της ομάδος του Verstappen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον 13 γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1 που θα γίνει αύριο,το ακλόνητο φαβορί  είναι ο Ολλανδός Max Verstappen.Ο L.Hamilton δε φαίνεται να μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του Ολλανδού.

Η ανακαινισμένη πίστα του Zandvoort παραμένει να είναι όχι μόνο παλιάς κοπής αλλά και παλιάς αντίληψης. Μόνο οι στροφές «3 και 14» έχουν τροποποιηθεί και έχουν αποκτήσει κλίση για καλύτερα κρατήματα.Και εκεί θα συγκεντρωθούν αύριο οι περισσότεροι θεατές.

Στον αγώνα της Κυριακής δεν θα δούμε τον Kimi Raikkonen αφού βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Με ειδική πτήση και ιδιωτικό αεροπλάνο ο Raikkonen κατάφερε να πάρει άδεια προκειμένου να πάει στο σπίτι του για να περάσει το στάδιο της ανάρρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη θέση του Raikkonen  στην ιταλική ομάδα πήρε ο Robert Kubica. O Πολωνός είναι ο τρίτος οδηγός της ομάδας.Φέτος έχει οδηγήσει την Alfa Romeo C41 τρεις φορές, στις ελεύθερες δοκιμές για το Γκραν Πρι Ισπανίας,Στυρίας και Ουγγαρίας. Αυτό σημαίνει ότι εκτός των Raikkonen και Giovinazzi δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει το αυτοκίνητο καλύτερα.

O Hamilton σίγουρα θέλει νίκη στο Grand Prix της Ολλανδίας.Ομως ο Max Verstappen που θέλει και αυτός νίκη έχει τρία αβαντάζ.

Το πρώτο είναι ότι είναι εξαιρετικά γρήγορος.

Το δεύτερο είναι ότι το μονοθέσιο του δείχνει πιο δυνατό από αυτό της Mercedes.

Το τρίτο και πιο βασικό είναι ότι ο αγώνας γίνεται στην έδρα του Max Verstappen.

Σε κάθε πέρασμά του στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά,οι συμπατριώτες του σηκώνονταν στο πόδι για να τον αποθεώσουν.

Άτυχος ήταν ο George Russell (Williams) ο οποίος οδηγώντας στο όριο έχασε την πρόσφυση και κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες. Αμέσως βγήκε η κόκκινη σημαιά προκειμένου να καθαρίσει η πίστα, 

Λίγα λεπτά μετά στο Q2 και ο δεύτερος πιλότος της Williams ο Nicholas Latifi σε μια ανοικτή δεξιά στροφή βγήκε απο την πίστα. Και οι δύο οδηγοί της Williams ήταν εκτός του Q3 και απο οτι φαίνεται οι μηχανικοί της Williams θα έχουν αρκετή δουλειά.

Η σειρά μετά το Q2 ηταν Verstappen,Leclerc,Casly, Hamilton, Bottas.

Στο Q3 ο Vertsappen με εναν εκπληκτικό χρόνο (1.08.885) κέρδισε την Pole Position και αύριο ξεκινάει πρώτος τον αγώνα ενός έδρας.

Η σειρά εκκίνησης για αύριο είναι :

1. Max Verstappen

2. L. Hamilton

3.V. Bottas

4. P. Gasly

5.C.Leclerc

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης