Του Περικλή Χαλάτση

Η μάχη κρίθηκε στα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull πήρε τη μπουκιά από το στόμα του εκπληκτικού Alonso. Ο δύο φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen κέρδισε για τρία δέκατα την Pole Position από τον επίσης δύο φορές Παγκόσμιο πρωταθλητή Fernando Alonso.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γερόλυκος που ήθελε τη νίκη, ιπποτικά πλησίασε το μονοθέσιο του Ολλανδού και του έδωσε συγχαρητήρια.

Μπορεί ο Verstappen να πήρε την Pole Position -ήταν η 23η στην καριέρα του- αλλά οι θεατές αποθέωσαν τον γερόλυκο της Aston Martin που έγραψε ιστορία στο Monte Carlo. O Verstappen έκανε χρόνο 1.11.365 και η διαφορά με τον Alonso ήταν +0.084 του δευτερολέπτου. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Leclerc (+0.106).

Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε οτι κέρδισε την Pole PositionΉθελα την Pole Position και την έχασα στα χιλιοστά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ο Μονεγάσκος στο Q3 πετούσε στην κυριολεξία.

Πάμε για μια εκπληκτική Κυριακή με έντονο συναγωνισμό. Η ιστορία έχει δείξει ότι στο Grand Prix στο Πριγκιπάτο του Μονακό όποιος ξεκινάει πρώτος τερματίζει και πρώτος. Φυσικά αν όλα πάνε καλά. Γιατί αν ο πρώτος έχει μια μικρή επαφή με τις μπαριέρες στους στενούς για αγώνα της F1 δρόμους της γαλλικής Ριβιέρας οι ισορροπίες αλλάζουν. Η αν σε ένα pit stop καθυστερήσει να γίνει μια αλλαγή ελαστικών, αλλάζει και η σειρά.

Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 3,337 (Km) και υπάρχει έναν μόνο DRS. Οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν 78 γύρους -κάθε γύρος έχει 19 στροφές- και θα καλύψουν 260.286 Km.Οι διαφορές στους χρόνους είναι τις περισσότερες φορές κάτω από δευτερόλεπτο. 

Η σειρά κατάταξης Ας μην ξεχνάμε ότι προσπέραση σε ρυθμό αγώνα δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει. Και φυσικά αυτό στερεί το θέαμα και το ενδιαφέρον. Οι ταχύτητες είναι σχετικά μέτριες και ο χώρος για προσπέραση ελάχιστος. 

Οι μηχανικοί της McLaren κατάφεραν να επισκευάσουν το πρόβλημα και ο Norris κατάφερε έξι λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος στο Q3 να επιστρέψει στην πίστα για να δοκιμάσει έναν γρήγορο γύρο.

Ο καιρός μέχρι σήμερα ήταν ιδανικός για αγώνα. Και οι χιλιάδες celebrities, μόλις το βράδυ τελειώσουν από τα πάρτι του φετινού 76o Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών (ξεκίνησε στις 16 Μαΐου και τελειώνει σήμερα 27 Μαΐου 2023) θα σπεύσουν στο Πριγκιπάτο για τον αγώνα της F1.

Αύριο (Κυριακή 28/5)  ο αγώνας θα ξεκινήσει την στις 15.00 μμ.Η μετεωρολογική υπηρεσία δεν απέκλεισε να έχουμε βροχή πριν από την εκκίνηση.

Όλη η αγωνιστική δράση θα μεταδοθεί από το συνδρομητικό κανάλι του Ant1 Plus καθώς επίσης και από το επίσης συνδρομητικό F1 TV. Την Κυριακή ο αγώνα θα μεταδοθεί και από το ελεύθερο κανάλι του Ant1.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης