Η F1 είναι το μεγαλύτερο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η κορωνίδα των τεσσάρων και δύο τροχών, το πρωτάθλημα με τους περισσότερους χορηγούς, τους κορυφαίους οδηγούς, τα πιο προηγμένα τεχνολογικά οχήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χρήματα που εισρέουν κάθε χρόνο στη Formula 1 αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη. Δισεκατομμύρια ευρώ «χορεύουν» γύρω από πιλότους και ομάδες, με τον Bernie Ecclestone να είναι ο άνθρωπος στον οποίο οφείλεται όλη αυτή η εμπορική επιτυχία.

Ποιο είναι όμως το Grand Prix το οποίο όλοι θέλουν να παρακολουθήσουν; Σύμφωνα με έκθεση της Formula Money Grand Prix Attendance, ο αγώνας του Silverstone έχει μετατραπεί σε ένα εκπληκτικό event, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Την τελευταία δεκαετία το Silverstone κατέγραψε αύξηση 79,5% όσον αφορά στους θεατές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2006 είχαν βρεθεί στις εξέδρες του Βρετανικού GP 78.000 άνθρωποι, ενώ πέρυσι ο αριθμός έφτασε το εντυπωσιακό  νούμερο των 140.000 θεατών. Συνολικά, σχεδόν 1.120.000 άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει από κοντά τον αγώνα την τελευταία δεκαετία, χωρίς να υπολογίζεται το φετινό Grand Prix. Στη δεύτερη θέση είναι το GP Αυστραλίας με 1.060.000 θεατές.

Το ρεκόρ προσέλευσης θεατών στην ιστορία της F1 σημειώθηκε στο GP της Ισπανίας το 2007, με 140.700 ανθρώπους να συνωστίζονται στις κερκίδες, προκειμένου να  παρακολουθήσουν τον Fernando Alonso, ο οποίος τότε, ήταν ο απόλυτος ήρωας του σπορ. Βέβαια, τα επόμενα χρόνια η κατάσταση άλλαξε άρδην στον συγκεκριμένο αγώνα, με τη θεαματικότητα να πέφτει συνεχώς. Είναι χαρακτηριστικό πως, το 2015 έδωσαν το παρόν μόλις 86.700 θεατές, εμφανίζοντας μείωση 33,9%!

Η χειρότερη χρονιά για την Formula 1 ήταν το 2009, με μόλις 2,9 εκατομμύρια ανθρώπους να επισκέπτονται τις πίστες. Φέτος, τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν εξαιρετικά καλά και δεν αποκλείεται να σημειωθεί νέο ρεκόρ.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης