Στο Austin των ΗΠΑ φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο (24-25 Οκτωβρίου) ο 16ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος F1, με τον Lewis Hamilton να έχει την ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση τίτλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes AMG Petronas μπορεί να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συγκεντρώσει 2 βαθμούς περισσότερους από τον Rosberg και 9 από τον Vettel. Ενδεχόμενη νίκη του Hamilton βάζει τέλος στις ελπίδες του team-mate του για διεκδίκηση του τίτλου, όπως και στον Γερμανό πιλότο της Ferrari.

Ο τελευταίος χρειάζεται μόνο τη νίκη, αλλά κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο, ειδικά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει 10 θέσεις πιο πίσω στο grid. Οι Vettel και Raikkonen τιμωρήθηκαν με ποινή, λόγω της χρησιμοποίησης νέου κινητήρα στο GP του Τέξας. Αυτό είναι το πέμπτο power unit που θα χρησιμοποιήσει η Ferrari μέσα στη χρονιά, τη στιγμή που οι κανονισμοί επιτρέπουν τέσσερις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« Προφανώς πρέπει να τιμωρηθούμε για το νέο κινητήρα που έχουμε σε αυτό τον αγώνα. Αυτό όμως ήταν το σχέδιο μας και δεν αποτελεί έκπληξη. Στόχος μας είναι πάντα να έχουμε ένα ισχυρότερο κινητήρα σε κάθε σημείο της σεζόν και οι μηχανικοί μας έκαναν απίστευτη δουλειά. Δεν αποτελεί μειονέκτημα, αλλά ένα σημαντικό βήμα προόδου στην απόδοση», τόνισε ο Vettel.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης