Ήταν βέβαιο ότι η απόφαση της McLaren να προχωρήσει σε περικοπές μισθών και αναστολές των συμβάσεων εργασίας θα άνοιγε τον ασκό του Αιόλου στη Formula 1.

Μία μετά την άλλη οι ομάδες και κυρίως οι μικρότερες ακολουθούν το παράδειγμα της McLaren, σε μία προσπάθεια να μειώσουν τα κόστη, να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στην οικονομική κρίση που δημιουργήθηκε από την πανδημία του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την ομάδα από το Woking, λοιπόν, ήρθε η σειρά της Williams Racing F1 να ανακοινώσει περικοπές στους μισθούς όλων των μελών και στην προσωρινή απομάκρυνση ορισμένων υπαλλήλων μέχρι το τέλος Μαΐου.

Οι οδηγοί της ομάδας, George Russell και Nicholas Latifi, αποδέχθηκαν τη μείωση του μισθού τους κατά 20% έως ότου εκκινήσει το πρωτάθλημα. Η ίδια μείωση θα γίνει και στα διευθυντικά στελέχη.

«Αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν με βαριά καρδιά. Πρέπει όμως να προστατεύσουμε όλες τις θέσεις εργασίας στο Grove και να διασφαλίσουμε ότι θα επιστρέψουν κανονικά στη δουλειά τους όταν το επιτρέψει η κατάσταση» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Williams.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τελεί σε αναστολή θα λαμβάνουν από το κράτος αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 2.500 λιρών μηνιαίως.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης