Την περασμένη εβδομάδα, η Liberty Media και η FIA ανακοίνωσαν ότι από τη σεζόν του 2018, δεν θα υπάρχουν τα γνωστά «Grid Girls» στους αγώνες της Formula 1.

Τη θέση τους θα πάρουν τα «Grid Kids», όπως δηλαδή συμβαίνει στις μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Τα παιδιά θα επιλέγονται από τις κατά τόπου αναγνωρισμένες αγωνιστικές λέσχες και θα πρέπει να αγωνίζονται στις μικρότερες κατηγορίες karting ή junior formulae.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τυχερά πιτσιρίκια θα συνοδεύουν τους οδηγούς στο grid και θα τους παρακολουθούν από κοντά την ώρα που προετοιμάζονται για τον αγώνα. Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, έκανε λόγο για μία εξαιρετική ιδέα που θα εμπνεύσει τους μικρούς οδηγούς.

«Η Formula 1 είναι η κορυφή των μηχανοκίνητων σπορ. Το όνειρο κάθε νεαρού αγωνιζόμενου στις μικρές κατηγορίες που σχηματίζουν την πυραμίδα μονοθεσίων από τα καρτ μέχρι την F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτό το όνειρο λίγο πιο κοντά, δίνοντας στους μελλοντικούς πρωταθλητές του σπορ μας την ευκαιρία να στέκονται δίπλα στους ήρωες τους», τόνισε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης