Στο Grand Prix του Καναδά, η Ferrari έκανε για μια ακόμα φορά κακή εκτίμηση όσον αφορά στη στρατηγική, πραγματοποιώντας ένα επιπλέον pit stop σε σχέση με τη Mercedes του Hamilton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο αλλαγές ελαστικών στο μονοθέσιο του Vettel και τα λάθη που έκανε ο Γερμανός οδηγός στους τελευταίους γύρους, του στέρησαν την πιθανότατα να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη νίκη. Στην ιταλική ομάδα επικρατεί προβληματισμός για την ατολμία που δείχνουν τη φετινή σεζόν, με τον Maurizio Arrivabene να αναλαμβάνει όλη την ευθύνη. Είναι γεγονός πως παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στο circuit του Μόντρεαλ, η Scuderia δεν μπόρεσε να προβλέψει σωστά τη φθορά των ελαστικών, σε αντίθεση με τη Mercedes.

Ο Hamilton κέρδισε τον αγώνα γιατί έκανε μόλις ένα pit stop και διαχειρίστηκε άψογα τα ελαστικά του. Η ομάδα στρατηγικής της Mercedes κέρδισε κατά κράτος την αντίστοιχη της Ferrari σε αυτό τον τομέα, κάτι που παραδέχθηκε και ο επικεφαλής της δεύτερης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ποτέ δεν θα κατηγορούσαν κάποιον μέσα στην ομάδα. Αναλαμβάνω εγώ όλη την ευθύνη για ό,τι έγινε με τα pit stop. Είχαμε προγραμματίσει πριν την έναρξη του αγώνα να κάνουμε δύο αλλαγές. Ίσως υπερεκτιμήσαμε την ενδεχόμενη φθορά των ελαστικών. Κάναμε ένα λάθος, όπως κάνουν όλοι. Δεν πρέπει όμως να γιγαντώνουμε το θέμα. Απλά δεν προβλέψαμε πως ο Hamilton μπορούσε να πάει μέχρι τέλους με τα ελαστικά», τόνισε ο Arrivabene.

Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως όλοι μέσα στην ομάδα κάνουν εξαιρετική δουλειά, η βελτίωση είναι εμφανής και η νίκη δεν θα αργήσει να έρθει αν συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης