Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι στον πρώτο κιόλας αγώνα με τη Red Bull Racing ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου, επιδεικνύοντας εκπληκτική ωριμότητα για την ηλικία του και κρατώντας πίσω του τον πολύπειρο Raikkonen χωρίς να κάνει κανένα λάθος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κατόρθωμα του Max Verstappen δεν είναι απλώς ότι κέρδισε αγώνα και έγινε ο μικρότερος σε ηλικία νικητής στην ιστορία της F1. Ο 18χρονος εντυπωσίασε τους πάντες με την οδήγησή του, την ψυχραιμία που έδειξε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και τους αλάνθαστους 66 γύρους. Αμέσως μετά το πέσιμο της καρό σημαίας όλοι τον συνεχάρησαν, από τους δύο οδηγούς της Ferrari έως τον Alonso και φυσικά τους επικεφαλής της Red Bull.

Ο Helmut Marko ένιωθε ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, ο Christian Horner έλεγε πως είναι σοκαρισμένος με αυτά που έκανε ένας οδηγός σε αυτήν την ηλικία, ενώ ο πατέρας του έκλαιγε από χαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι απίστευτο, είμαστε σοκαρισμένοι. Ξέραμε ότι οι αναβαθμίσεις θα κάνουν δουλειά, αλλά δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση τέτοιο αποτέλεσμα. Είναι ένα όνειρο. Ο Max άντεξε όλη την πίεση της Ferrari χωρίς να κάνει το παραμικρό λάθος. Είναι φανταστικό. Όλο το τριήμερο ήταν αλάνθαστος. Και είναι μόλις 18 χρόνων» δήλωσε ο Horner.

O πατέρας του Jos Verstappen είχε δακρύσει από χαρά, αγκάλιαζε τον γιο του και φούσκωνε από περηφάνια. «Είναι απίστευτο. Δεν μπορώ να περιγράψω τι νιώθω. Έβλεπα τον γιο μου εκεί πάνω και δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω». Τα συγχαρητήριά του έδωσε ο Kimi Raikkonen, λέγοντας πως αυτή ήταν η μέρα του Max. «Έκανα τα πάντα για να τον περάσω. Ήμουν πιο γρήγορος, αλλά σήμερα ήταν η μέρα του. Δεν ήταν έκπληξη αυτό που πέτυχε. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά από πέρυσι και περίμενε να πάρει στα χέρια του ένα ταχύτερο μονοθέσιο» τόνισε.

Ο Vettel έτρεξε πρώτος να τον αγκαλιάσει, πριν καν βγει από το μονοθέσιο, παρότι ο ίδιος ήταν απογοητευμένος με την εξέλιξη του αγώνα. «Μπράβο στον Max. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτόν. Νιώθω απογοήτευση για εμάς, αλλά έτσι είναι οι αγώνες» ανέφερε.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης