Του Περικλή Χαλάτση

Μπορεί στα ανεπίσημα δοκιμαστικά της Παρασκευής να έβρεχε καταρρακτωδώς και να έκανε δύσκολη τη ζωή των πιλότων και των μηχανικών, όμως σήμερα τόσο τα τρία ανεπίσημα δοκιμαστικά όσο και οι κατατακτήριες δοκιμές για την Pole Position έγιναν με στεγνή άσφαλτο. Μπορεί ο ουρανός να είχε σύννεφα ωστόσο όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι το Σάββατο δεν θα έβρεχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διεκδικητής του φετινού Παγκόσμιου Τίτλου, ο Max Verstappen έκανε τον καλύτερο χρόνο , κέρδισε για 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου την 18η Pole Position στην καριέρα του και αύριο ξεκινάει από την πρώτη θέση. Πίσω του θα έχει τις δύο Ferrari με τους Leclerc και Sainz.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία σε 16 αγώνες η πρώτη θέση έχει κριθεί από την Pole Position. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν από τον καιρό. Γιατί για αύριο οι πιθανότητες βροχής την ώρα του αγώνα είναι 50% .

Δεν έχουν πει με ακρίβεια αν η βροχή θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα ή λίγο μετά την καρό σημαία. Ωστόσο τόσο οι οδηγοί όσο και οι μηχανικοί προετοιμάζονται για ενδιάμεσα ελαστικά.

Ο χρόνος στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν για τον Max Verstappen (RED BULL RACING RBPT) ήταν 1.29.304 ενώ για τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari Charles Leclerc ήταν 1.29.314. Ο Leclerc δεν μπόρεσε να εξηγήσει πως για 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου έχασε την πρώτη θέση. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Sainz 1.29.361 και τον τέταρτο χρόνο έκανε ο Perez 1.29.709.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν παρατηρήσετε τους χρόνους των τεσσάρων πρώτων πιλότων είναι όλοι στο 1.29. Οι διαφορές τους είναι τόσο μικρές που μόνο τα χρονόμετρα μπορούν να δείξουν. Τον πέμπτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Ocon 1.30.165. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Hamilton, Alonso, Russel, Vettell και Norris.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, ο Verstappen έκανε έναν άσκοπο ελιγμό στην ευθεία . Παραλίγο να είχαμε σοβαρό ατύχημα. Ευτυχώς τα αντανακλαστικά του Norris ήταν άριστα και δεν έγινε το κακό. Ωστόσο εξετάζεται αν  επιβληθεί ποινή στον Vertsappen.

Οι χρόνοι στα τρίτα ανεπίσημα δοκιμαστικά
Στις 6 το πρωί ώρα Ελλάδος ξεκίνησαν τα τρίτα ανεπίσημα και μη χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Ο Ολλανδός Max Verstappen έκανε τον καλύτερο χρόνο. Ακολούθησαν Carlos Sainz και Charles Leclerc. Σημαντική είναι η 4η θέση του Fernando Alonso (Alpine). Τον πέμπτο καλύτερο χρόνο έκανε ο Perez και ακολούθησαν οι Russel και Hamilton 
Τα αποτελέσματα του P3

Το συνολικό μήκος της πίστας στην Suzuka είναι 5.807 μέτρα. Οι αγωνιζόμενοι σε 53 γύρους θα καλύψουν 307.471 km.

Ο αυριανός αγώνας (Κυριακής (9/10/2022) θα ξεκινήσει στις 08:00 το πρωί και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ2, την Cosmote TV, την ΕΡΤ – FLIX και από το κανάλι της F1 TV PRO.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης