Του Περικλή Χαλάτση

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull κέρδισε την Pole Position στο Autodromo Hermanos Rodriguez και ξεκινάει από την πρώτη θέση του Grid έχοντας πίσω του στη δεύτερη και τρίτη θέση τις δύο Mercedes. Ο χρόνος του Max Verstappen ήταν 1.17.775 ενώ ο δεύτερος George Russell ήταν + 0.304 πίσω του. Η διαφορά με τον Hamilton που τερμάτισε στην τρίτη θέση ήταν μόλις 0.005 του δευτερολέπτου. Απίστευτα πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σίγουρα όποιος πει ότι επειδή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει τελειώσει ο αγώνας δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνει λάθος.

Οι τρείς πρώτοι

Οι κατατακτήριες χρονομετρημένες δοκιμές έδειξαν ότι δεν πρόκειται για μια βόλτα στο πάρκο. Μπορεί να ήταν ακόμη καλύτερα; Μάλλον όχι. Ας μην ξεχνάμε ότι ο αγώνας γίνεται σε υψόμετρο 2.238 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Ο αραιός αέρας δεν επηρεάζει μόνο ανθρώπους αλλά και κινητήρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός που θα ήθελε κάτι καλύτερο ήταν ο Sergio Perez. Ξεκινάει από την 4η θέση και θα ήθελε μια πρώτη θέση. Φαντασθείτε τι θα γινόταν με τους Μεξικανούς. Σε κάθε πέρασμά του σηκώνονταν όρθιοι και τον χειροκροτούσαν.

Η σειρά εκκίνησης

Μπορεί ο Μεξικανός να ήθελε την Pole Position, όμως το ίδιο επεδίωκε και ο άπιαστος Ολλανδός. Ο Verstappen ήθελε την Pole position γιατί χρειάζεται άλλη μία νίκη για να σπάσει ένα σπουδαίο ρεκόρ που μέχρι σήμερα έχουν ο Sebastien Vettel  και ο Michael Schumacher. 

Μπορεί ο χρονιά να ξεκίνησε πολύ καλά για τον Leclerc και κάπως χλιαρά για τον Ολλανδό, όμως στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν. Ο Ολλανδός έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα και φέτος για 2η συνεχόμενη χρονιά. Το 2022 κερδίσει έξι Pole Position και 13 νίκες. Αν στο Μεξικό κερδίσει θα φθάσει τις 14 νίκες και θα έχει καταρρίψει ακόμη ένα ρεκόρ.

Να δούμε τι έγινε με το δίδυμο της Mercedes. O Hamilton έχασε την 2η θέση από τον Russell για 0.005. Ούτε μια ανάσα διαφορά. Ωστόσο τον πλησίασε του έδωσε συγχαρητήρια και του είπε ότι ήταν πολύ καλός.

Ο αγώνας σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου ξεκινάει στις 14.00 το μεσημέρι ( 22.00 για την Ελλάδα). Η πίστα έχει συνολικό μήκος 4.304 km. Οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν 71 γύρους και θα καλύψουν  συνολικά 305.354 km.
Τον αγώνα μπορείτε να τον δείτε από την ΕΡΤ, την Cosmote TV και την F1 TV Pro.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης