Του Αλέξη Σφάελου

Η Red Bull έκανε το 1-2 στα πρώτα επίσημα χρονομετρημένα της χρονιάς και άφησε τη Ferrari στην 3η θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής Max Verstappen με χρόνο 1:29.708 έκανε τον καλύτερο χρόνο. Δεύτερος με διαφορά +0.138 ήταν ο Sergio Perez. Στην 3η θέση με +0.292 τερμάτισε ο Μονεγάσκος Charles Leclerc, που δεν έδειξε να είναι και τόσο χαρούμενος με το χρόνο του.

Αύριο στον αγώνα θα έχει μπροστά του τις δύο Red Bull και θα είναι δύσκολο να τις περάσει και να στρίψει πρώτος. Ο Perez θα παίξει το ρόλο του «προστάτη» του ομόσταυλού του και θα εμποδίσει τον Leclerc να κάνει προσπέρασμα.

Τις επόμενες θέσεις κατέλαβαν οι Carlos Sainz (Ferrari +0.446) , Fernando Alonso (Aston Martin +0.628) , George Russel (Mercedes +0.632), Lewis Hamilton (Mercedes +0.676), Lance Stroll (Aston Martin +1.128), Esteban Ocon (Alpine +1.276).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρείς νέοι οδηγοί της F1 που σήμερα πήραν μέρος στην 1η Pole Position της καριέρας τους προτίμησαν να οδηγήσουν «φυλαγμένοι» για να μη γίνει το λάθος και χάσουν την αυριανή εκκίνηση στο Bahrain. O Logan Sargeant (Williams) τερμάτισε στην 16η θέση, ο Oscar Piastri (McLaren) στην 18η θέση και ο Nick De Vries (Alpha Tauri) στην 19η θέση.

Στο Q1 στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Carlos Sainz 1.30.993, o George Russel (+0.064) και ο Charles Leclerc (+.101). 

Στο Q3, δέκα λεπτά πριν την λήξη του χρόνου στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ο Charles Leclerc ήταν μπροστά με τον Max Verstappen να καιροφυλακτεί και τον Sergio Perez να ακολουθεί. Ο Alonso δεν κατάφερε να κάνει τους χρόνους στα δοκιμαστικά ωστόσο ήταν εξαιρετικός.

 

 

Επτά λεπτά πριν την εκπνοή του χρόνου ο Verstappen πέρασε μπροστά και στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Leclerc (Ferrari +0.103 ) που όμως δεν μπόρεσε τελικά να κρατήσει ούτε τη 2η θέση. Οι πιλότοι της Ferrari δυσκολεύτηκαν στα περάσματα πάνω από τα κερμπς. Μάλιστα αποκολλήθηκε ένα μικρό κομμάτι από την μπροστινή πτέρυγα του Μονεγάσκου και χρειάσθηκε για λίγα λεπτά να βγει κόκκινη σημαία.

 

Οι χρόνοι των επίσημων χρονομετρημένων δοκιμαστικών:


Τι έγινε λίγες ώρες πριν στο Practice 3

Ο Fernado Alonso για 5 χιλιοστά του δευτερολέπτου κέρδισε και τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Χθες κέρδισε και το P2. Ο χρόνος του σήμερα ήταν 1:32.340, ενώ ο Max Verstappen έκανε 1:32.345 και περιορίσθηκε στη 2η θέση. Την τριάδα έκλεισε ο δεύτερος οδηγός της Red Bull Sergio Perez. 
 

Οι χρόνοι στο P3


 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης