Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Με ένα έξυπνο βίντεο, οι πρωταθλητές της Formula 1 ανακοίνωσαν ότι ο Βρετανός οδηγός και κάτοχος επτά παγκόσμιων τίτλων υπέγραψε τελικά το νέο του συμβόλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από διαπραγματεύσεις μηνών, Lewis Hamilton και Mercedes-AMG F1 ήρθαν σε συμφωνία. Οι όποιες διαφωνίες ξεπεράστηκαν και τελικά ο 36χρονος έβαλε την υπογραφή του δίπλα σε αυτή του επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff.

Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι το συμβόλαιο είναι μονοετές και αφορά μόνο τη φετινή σεζόν. Φυσικά δεν έγινε λόγος για τα χρήματα που θα λάβει ο Βρετανός, ούτε τα μπόνους κατάκτησης των στόχων.

Ο πρωταθλητής ήθελε κλειστό τριετές με αποδοχές που αγγίζουν τα 40 εκατ. δολάρια ετησίως, κάτι το οποίο ούτε καν συζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Daimler. Τελικά η χρυσή τομή βρέθηκε, με άγνωστους μέχρι στιγμής όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης δεν αναφέρθηκε το παραμικρό σχετικά με τη «ρήτρα Verstappen» και τις φήμες ότι ο Hamilton άσκησε βέτο για την απόκτηση του Ολλανδού οδηγού.

 

Φιλανθρωπικό ίδρυμα

Υπέγραψε για έναν μόνο χρόνο

Αυτό που δέχθηκε η Mercedes ήταν η πρόταση του οδηγού της για τη δημιουργία ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος που θα έχει ως αποστολή την υποστήριξη της ποικιλομορφίας και την προώθησή της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Πλέον ονομάζεται Sir Lewis Hamilton.Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Hamilton αναφέρθηκε εκτενώς στον ρόλο του ιδρύματος, υποστηρίζοντας πως έχει θέσει ως στόχο να παραδώσει στις επόμενες γενιές οδηγών ένα διαφορετικό άθλημα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που θα τρέξω με αυτή την ομάδα για 9η χρονιά. Μαζί έχουμε πετύχει απίστευτα πράγματα και θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε τόσο εντός, όσο και εκτός πίστας. Ευχαριστώ τη Mercedes που με υποστηρίζει στο θέμα του ρατσισμού. Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω την εκστρατεία που ξεκινήσαμε πέρυσι και να παραδώσουμε στους επόμενους οδηγούς έναν διαφορετικό χώρο. Με περηφάνια ανακοινώνω ότι φέτος θα εγκαινιάσουμε ένα μοναδικό ίδρυμα, αφιερωμένο στην ποικιλομορφία και την ομαλή ένταξη στον μηχανοκίνητο αθλητισμό».

 

 

 

Από το 2021 ο Lewis Hamilton θα έχει τον τίτλο του Sir

Πώς ονομάζεται το νέο μονοθέσιο της Mercedes;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης