Η βόμβα της αποχώρησης του Cyril Abiteboul από την Renault F1 και κατ’ επέκταση την Alpine και όλο το Ριζικές αλλαγές στους κόλπους της RenaultGroup Renault έφερε πολλές ανακατατάξεις στο στρατόπεδο των Γάλλων. Τη θέση του Abiteboul παίρνει ο Laurent Rossi, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη CEO της Alpine και θα έχει άμεση συνεργασία με τον Luca de Meo, CEO της Renault.

Ο Rossi είναι “παιδί” της Renault καθώς έρχεται από τη θέση του Διευθυντή Στρατηγικής Ανάπτυξης του Ομίλου Renault να αναλάβει την θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή, ενώ βρίσκεται στην γαλλική φίρμα από το 2000 ως μηχανικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2021 ετοιμάζει κάτι καινούριο στην F1 με την Alpina

Αλλάζει σελίδα η Renault F1

Η δουλειά του Abiteboul ήταν να οργανώσει την επιστροφή της Renault στην Formula 1 το 2016 με βάση το Τεχνικός Διευθυντής της Alpina F1 ο BudkowskiEnstone κάτι που κατάφερε αρκετά καλά, αλλά όχι όπως θα περίμεναν οι άνθρωποι της εταιρείας. Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν όπως θα ήθελαν, αλλά κυρίως η εξέλιξη του μονοθεσίου δεν ήταν εκείνη που θα έδινε το κάτι παραπάνω στην προσπάθεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον το 2021 η ομάδα κάνει μια νέα αρχή με την αναβίωση της ιστορικής Alpina, την οποία ο Laurent Rossi αναλαμβάνει. Δεξί χέρι του Rossi στην προσπάθεια της Formula 1 θα είναι ο Marcin Budkowski, ο οποίος θα αναλάβει τεχνικός διευθυντής, ενώ σημαντικό ρόλο στην ομάδα αναμένεται να αναλάβει ο Davide Brivio, πρώην αγωνιστικός διευθυντής της Suzuki MotoGP Team.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από τη Suzuki MotoGP στη Renault Formula 1 ο Davide Brivio

Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το Renault Captur plug-in hybrid;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης