Είναι ο άνθρωπος που έχει γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην F1. Κανείς και ποτέ δεν πρόκειται να τον ξεχάσει. Σε κάθε αγώνα έδινε και μια μοναδική παράσταση, αλλά αυτό που έκανε στις 11 Απριλίου του 1993 στο Grand Prix του Donington, έχει μείνει στην ιστορία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της F1, στην πρώτη σελίδα μάλιστα, γίνεται αναφορά στον θρυλικό Ayrton Senna και στον απίστευτο πρώτο γύρο που έκανε σε βρεγμένο οδόστρωμα εκείνη την ημέρα. Ο Βραζιλιάνος οδηγός, παρότι εκίνησε τέταρτος και έχασε μία θέση μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα, έκανε κάτι εκπληκτικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η McLaren MP4/87 που οδηγούσε σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να απειλήσει τις Williams FW15C. Όμως στο βρεγμένο αυτός ο άνθρωπος ήταν άπιαστος. Στην πρώτη στροφή πέρασε τον Michael Schumacher με την Benetton-Ford, αμέσως μετά έβαλε πλώρη για τον Wendlinger και αφού τον προσπέρασε σαν σταματημένο, είδε μπροστά του τον Damon Hill. Φυσικά, δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει και αυτόν.

Η συνέχεια ήταν πιο δύσκολη ή μάλλον έτσι έδειχνε, καθώς πρώτος ήταν ο Alain Prost. Ο Γάλλος δεν μπορούσε να αντισταθεί στον Βραζιλιάνο ο οποίος κινούνταν σε δικό του ρυθμό. Στην φουρκέτα της «Μελβούρνης» τον είδε να περνάει δίπλα του και να εξαφανίζεται.

Στο τέλος ο Senna είχε ρίξει από ένα γύρο σε όλους, με τον δεύτερο Damon Hill να είναι πίσω του 1,5 λεπτό! Η συγκεκριμένη παράσταση του Ayrton έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως η κορυφαία στην ιστορία του αθλήματος. Και δεν έχουν άδικο. Δείτε τι έκανε ο άνθρωπος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης