Του Λουκά Παπαλάμπρου

Τις τελευταίες ώρες όλοι μιλούν για τον Kimi Raikkonen. Ο λόγος, ήταν, φυσικά, η ανακοίνωση της αποχώρησης του Φιλανδού από τη Scuderia Ferrari στο τέλος της σεζόν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, αν και διανύει το 39ο έτος της ηλικίας του, ο Kimi δεν άργησε να βρει ομάδα. Η Alfa Romeo Sauber του έκανε πρόταση συνεργασίας για δύο χρόνια, ο πρωταθλητής του 2007 απάντησε θετικά και ευτυχώς, θα συνεχίσουμε να τον παρακολουθούμε στις πίστες της Formula 1.

Ο Raikkonen έχει χιλιάδες θαυμαστές. Το παράξενο με αυτόν τον οδηγό, είναι ότι, παρότι δεν μιλάει πολύ, βασικά, σχεδόν καθόλου, δεν ακολουθεί το lifestyle, αποφεύγει τα media, δεν προσβάλλει τους αντιπάλους και είναι ψυχρός και απόμακρος, έχει χιλιάδες φαν. Παράλληλα, άπαντες του βγάζουν το καπέλο για τον επαγγελματισμό του, το ταλέντο και την ομαδικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγαλύτερο παράσημό του, δεν είναι ο παγκόσμιος τίτλος – ο τελευταίος που κέρδισε η Ferrari για όποιον δεν θυμάται – είναι πως, έπειτα από 17 χρόνια στη δουλειά έχει κερδίσει το σεβασμό όλων.

Πολλοί θεωρούν ότι είναι ένας πραγματικός σταρ. Ένας οδηγός που έχει τη στόφα του σπουδαίου και τρέχει στην F1 γιατί του αρέσει πραγματικά. Όχι για να πουλάει τη μούρη του στα social media, όπως κάνουν σχεδόν όλοι οι συναθλητές του. Δεν κλαίγεται ποτέ, δεν παραπονιέται, ούτε κάνει σαν κοριτσάκι που του πήραν την κούκλα από τα χέρια, όπως είχε πει πρόσφατα η σύζυγός του.

Οι διοργανωτές της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ετοιμάζουν μία σειρά video αποθεώνοντας τον Raikkonen. Το πρώτο από αυτά αφορά τον χαρακτήρα του και τις ελάχιστες αστείες στιγμές στις οποίες πρωταγωνίστησε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης