Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δεν υπάρχει κανείς που μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Το προσωνύμιο «iceman» έχει μείνει στην ιστορία. Μόνο αυτός, ο πιο αντιδημοσιογραφικός, ο οδηγός που σπάνια χαμογελούσε και ακόμα πιο σπάνια εμφανιζόταν στις κάμερες, έγινε τόσο αγαπητός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπαδοί και συναθλητές τον λάτρεψαν. Δεν αναμείχθηκε ποτέ σε ίντριγκες, δεν έπαιξε ποτέ παιχνίδια, ήταν πάντα καθαρός, γρήγορος και ατρόμητος. Το μεγαλύτερο παράσημο της σπουδαίας καριέρας του δεν ήταν το πρωτάθλημα που κατέκτησε με τη Ferrari, αλλά ο σεβασμός που απέσπασε από όλους στη Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μεγάλος Kimi Raikkonen ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την F1 στο τέλος της σεζόν, έπειτα από 18 χρόνια δράσης. Φίλοι και συνάδελφοι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για την προσωπικότητα, τον χαρακτήρα και το αγωνιστικό πνεύμα του Φινλανδού.

Η F1 ετοίμασε ένα όμορφο βίντεο, με τις πιο αστείες στιγμές του Raikkonen.

 

Στην ανακοίνωση της αποχώρησής του ο Kimi έγραψε:

«Αυτό ήταν. Αυτή θα είναι η τελευταία σεζόν μου στη Formula 1. Είναι μια απόφαση που πήρα τον περασμένο χειμώνα. Δεν ήταν εύκολη απόφαση αλλά μετά από αυτή τη χρονιά θα είναι ώρα για καινούρια πράγματα. Παρ΄ όλα αυτά, η σεζόν ακόμα είναι στο μέσον της. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τις ομάδες που έτρεξα, όλους όσοι ενεπλάκησαν στην αγωνιστική μου καριέρα και ιδιαίτερα όλους εσάς τους σπουδαίους οπαδούς, που ζητωκραυγάσατε για εμένα όλο αυτόν τον καιρό. Η Formula 1 μπορεί να τελειώνει για εμένα αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα στη ζωή που θέλω να γνωρίσω και να απολαύσω. Θα τα λέμε και μετά από όλα αυτά. Ειλικρινά, Kimi».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα χρήματα που λαμβάνουν οι οδηγοί της Formula 1

Από το 2022 τα νέα μονοθέσια της F1 με ελαστικά 18 ιντσών

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης