Από τον Αλέξη Σφαέλο

Ο καιρός έκανε το θαύμα του. Η στρατηγική των ομάδων πήγε περίπατο και τελικά αυτός που ήταν πιο ψύχραιμος κέρδισε την Pole Position. Πιο ψύχραιμος, πιο αποφασιστικός αλλά ταυτόχρονα και αρκετά ριψοκίνδυνος αφού η ορατότητα στη βρεγμένη πίστα ήταν ελάχιστη αποδείχθηκε ο Ισπανός πιλότος της Ferrari Carlos Sainz.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά πριν ο Max Verstappen έκανε ένα τετ α κε. Είχε όμως την ευκαιρία να κάνει ακόμη ένα γύρο και να διεκδικήσει την Pole Position. Δεν τα κατάφερε αν και ήταν σίγουρος ότι θα ήταν αυτός ο Pole Man.

Τελικά αυτός που χαμογέλασε διπλά ήταν ο Ισπανός. Πρώτον γιατί έκανε τον καλύτερο χρόνο αλλά και δεύτερον γιατί κέρδισε την πρώτη Pole Position της καριέρας του.

Αύριο ο Sainz ξεκινάει πρώτος στο Grand Prix του Silverston και όπως δείχνουν τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι πιθανότητες για βροχή είναι 40%. Δεν αποκλείεται ο αγώνας να ξεκινήσει σε στεγνή πίστα όποτε η σωστή επιλογή των ελαστικών θα είναι αυτή που θα κρατήσει τον Ισπανό στην πρώτη θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απτόητοι οι θεατές. Όρθιοι μέσα στη βροχή περιμένουν με κομμένη την ανάσα να δουν ποιος τελικά θα είναι ο νικητής.Στο τελευταίο κομμάτι των χρονομετρημένων δοκιμαστικών οι επικεφαλής των ομάδων μια έβλεπαν τους χρόνους που έκαναν οι πιλότοι με τα μονοθέσιά τους και μια το μετεωρολογικό δελτίο. Δεν μπορούσαν να αποφασίσουν πότε θα δώσουν το πράσινο φως στους οδηγούς για να «επιτεθούν»  για τον πιο γρήγορο γύρο.

Η πίστα ήταν βρεγμένη και η ορατότητα μικρή. Ο Βρετανός πιλότος L. Hamilton της Mercedes έκανε στην αρχή εκπληκτικούς χρόνους. Τελικά περιορίσθηκε στην 5η θέση.

Είναι εκπληκτικές οι διαφορές των τριών πρώτων πιλότων στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Ο Sainz έκανε 1.40.983 και κέρδισε την Pole Position ενώ ο Verstappen που τερμάτισε στη θέση είχε διαφορά +0.072 του δευτερολέπτου και ο Leclerc που θα ξεκινήσει τρίτος ήταν +0.315 του δευτερολέπτου.

Αν παρατηρήσετε καλά οι διαφορές είναι μικρότερες του μισού δευτερολέπτου. Αυτό σημαίνει ότι αύριο θα δούμε εκπληκτικό αγώνα.

Αναλυτικά οι χρόνοι για την Pole Position:

Η πίστα έχει συνολικό μήκος 5.891 χλμ. και ο αριθμός των γύρων που θα γίνουν είναι 52. Υπάρχουν 18 στροφές. Οι 10 είναι δεξιές και οι 8 αριστερές.

Ο αγώνας αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου θα ξεκινήσει στις πέντε το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, την Cormote TV Sport 5 και από την πλατφόρμα F1 TV Pro.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης