Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η McLaren όχι απλά δεν μπορεί να φανεί ανταγωνιστική στις πίστες της Formula 1 και να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο, αλλά δυσκολεύεται ακόμη και να μπει στη δεκάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Βρετανοί ήρθαν σε ρήξη με τη Honda, θεωρώντας πως οι κινητήριες μονάδες των Ιαπώνων έφταιγαν για τα απογοητευτικά αποτελέσματα. Συμφώνησαν με τη Renault για νέο power unit, αλλά στους εννέα πρώτους αγώνες της εφετινής σεζόν, οι Fernando Alonso και Stoffel Vandoorne αγκομαχούν πραγματικά.

Όπως αποδεικνύεται, το πρόβλημα είναι σύνθετο και αφορά στη δομή του οργανισμού. Ο επικεφαλής της McLaren ζήτησε εξηγήσεις, με τον Eric Boullier να παραιτείται άμεσα από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το επερχόμενο Grand Prix του Silverstone, τη θέση του πολύπειρου Γάλλου θα αναλάβει ο συμπατριώτης του Gil de Ferran. Επίσης, ο Simon Roberts εκτός από γενικός διευθυντής θα επιβλέπει την παραγωγή και τα logistics, ο Andrea Stella αναλαμβάνει καθήκοντα υπεύθυνου απόδοσης και ο Gilde Ferran γίνεται νέος αθλητικός διευθυντής.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης