Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Από το 2023 τα μονοθέσια της Formula 1 θα τρέχουν ανάμεσα στα διάσημα καζίνο και τα θεόρατα ξενοδοχεία του Las Vegas. Το Grand Prix Las Vegas θα είναι γεγονός από την επόμενη χρονιά και θα φιλοξενηθεί όχι σε κάποια νέα πίστα, αλλά στους δημόσιους δρόμους της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από το Miami και το Austin, έρχεται και ο τρίτος αγώνας για την Αμερική ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως το Las Vegas φιλοξένησε αγώνες το 1981 και το 1982, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μονοθέσια της F1 θα αγωνιστούν στο εμβληματικό Las Vegas Strip.

Η πίστα θα έχει 14 στροφές στα συνολικά 6.12χλμ. με τις τελικές ταχύτητες να φτάνουν τα 342χλμ./ώρα. Πιο συγκεκριμένα η σχεδίαση περιλαμβάνει τρεις ευθείες, μια ακολουθία στροφών υψηλής ταχύτητας και ένα ενιαίο τμήμα σικέιν, με τους γύρους να είναι συνολικά 50. Καθώς το καλεντάρι για το 2023 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, δεν είναι γνωστό εάν θα αντικατασταθεί κάποιο άλλο Grand Prix ή θα προστεθεί το Las Vegas ως ένας επιπλέον αγώνας.

«Αυτή είναι μια απίστευτη στιγμή για τη Formula 1 που καταδεικνύει την τεράστια απήχηση και ανάπτυξη του αθλητισμού μας με έναν τρίτο αγώνα στις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali. «Το Λας Βέγκας είναι ένας προορισμός γνωστός σε όλο τον κόσμο για τον ενθουσιασμό, τη φιλοξενία, τις συγκινήσεις και φυσικά το περίφημο Στριπ. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να αγωνιστεί η Formula 1 από την παγκόσμια πρωτεύουσα της ψυχαγωγίας του κόσμου και ανυπομονούμε να είμαστε εδώ του χρόνου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το εμβληματικό Λας Βέγκας και η Formula 1, η κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι ο τέλειος συνδυασμός ταχύτητας και γοητείας», πρόσθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Liberty Media, Γκρεγκ Μάφεϊ. «Η εμπιστοσύνη μας σε αυτή τη μοναδική ευκαιρία είναι εμφανής στην απόφασή μας να αναλάβουμε τον ρόλο του διοργανωτή για το Grand Prix του Λας Βέγκας σε συνεργασία με το Live Nation».
Ο αγώνας κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει χώρα το Νοέμβριο του 2023.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης