Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

H φετινή σεζόν -όπως και οι προηγούμενες- ξεκινά με τη Mercedes ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Το μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας κυριαρχεί απόλυτα στη Formula 1 τα τελευταία χρόνια, με τον Lewis Hamilton να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, ο Valtteri Bottas έχει περιοριστεί σε έναν δεύτερο ρόλο, πασχίζοντας να ακολουθήσει τον ρυθμό του teammate του. Φέτος όμως, έχει προετοιμαστεί, κυρίως ψυχολογικά, για κάτι σπουδαίο.

Ο Φινλανδός, σε δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της F1, υποστήριξε ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει τον παγκόσμιο τίτλο και να στεφθεί πρωταθλητής. Βέβαια, για να το κάνει αυτό, πρέπει να κερδίσει τον σπουδαιότερο όλων μέσα στην πίστα και να αποδείξει πως έχει το «μέταλλο».

«Πραγματικά πιστεύω ότι φέτος μπορώ να παλέψω για το πρωτάθλημα. Αυτός είναι ο στόχος μου. Όμως όλα πρέπει να γίνουν βήμα προς βήμα. Το βασικότερο είναι να βρω την ισορροπία μέσα μου. Κάποια χρόνια έχω πιέσει πολύ τον εαυτό μου και κάποια άλλα όχι. Όλα έχουν να κάνουν με την ψυχολογία. Πρέπει να βρω τον τρόπο και να είμαι χαρούμενος σε κάθε Grand Prix.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Αυτό όμως είναι το δυσκολότερο κομμάτι. Δεν υπάρχει αθλητής που να αποδίδει συνεχώς στο 100%, σε κανένα σπορ. Αυτοί που πετυχαίνουν, ωστόσο, φθάνουν όσο το δυνατόν πιο συχνά στο μέγιστο. Σε αυτό επικεντρώθηκα περισσότερο τον χειμώνα και σε αυτό θα επικεντρωθώ σε όλη τη σεζόν. Εάν χρειαστώ βοήθεια, θα ζητήσω τη βοήθεια επαγγελματιών, αν όχι, τότε θα χρησιμοποιήσω τον καθρέπτη μου» δήλωσε ο Bottas.

 

Το νέο μονοθέσιο των Hamilton και Bottas

H Πορτογαλία μπήκε στο πρόγραμμα της Formula 1

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης