Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στην ιστορική πίστα της Monza, στη «La Pista Magica» όπως αποκαλούν οι γείτονες Ιταλοί, χτυπά αυτό το τριήμερο (31 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου) η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θίασος της Formula 1 βρίσκεται στο θρυλικό circuit, ένα από τα ταχύτερα και πιο εντυπωσιακά στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Scuderia Ferrari θέλει διακαώς τη νίκη, πρώτον για να γιορτάσει μαζί με τους χιλιάδες τιφόζι που θα κατακλύσουν τις κερκίδες και δεύτερον για να μειώσει τη διαφορά από τη Mercedes ή να περάσει εκ νέου επικεφαλής στη βαθμολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Spa, η ιταλική ομάδα έδειξε ότι είναι ταχύτερη από τη γερμανική. Η Mercedes και ο Hamilton, ωστόσο, θέλουν να απαντήσουν στη Ferrari και τον Vettel. Η μάχη αναμένεται συναρπαστική.

Το αυτοκινητοδρόμιο της Monza είναι επίπεδο, με ευθείες και υψηλές ταχύτητες. Βρίσκεται στο πρόγραμμα από το 1950. Είναι ένας από τους ταχύτερους αγώνες στο πρόγραμμα μετά την Αυστρία, μολονότι το μήκος του δεν είναι μικρό, καθότι φτάνει τα 5.800 μέτρα. H πίστα έχει στροφές κάθε είδους, από σικέιν χαμηλής ταχύτητας διέλευσης, ως γρήγορες καμπές, όπως τις φημισμένες Ascari, Parabolica και Curva Grande.

Όσον αφορά στο σετάρισμα του μονοθεσίου, ζητούμενο είναι η χρυσή τομή μεταξύ του χαμηλού αεροδυναμικού φορτίου και της μεγιστοποίησης της μηχανικής πρόσφυσης. Ρόλο παίζουν επίσης η σταθερότητα στο φρενάρισμα, η ελκτική πρόσφυση και η διέλευση από τα κερμπ. Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τη λευκή – medium, την κίτρινη – soft και την κόκκινη – supersoft γόμα, δηλαδή ακριβώς τα ίδια ελαστικά με το GP του Spa την περασμένη εβδομάδα.

Italian GP
Autodromo Nazionale Monza

Παρασκευή 31 Αυγούστου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 12:00 – 13:30 COSMOTE TV
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 16:00 – 17:30 COSMOTE TV

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 13:00 – 14:00 COSMOTE TV
Κατατακτήριες: 16:00 COSMOTE TV

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου
Αγώνας: 16:10 COSMOTE TV – ΕΡΤ2

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης