Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Ελάχιστες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Sebastian Vettel πως στο τέλος της σεζόν θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, η Aston Martin ανακοινώνει την αντικατάσταση του με έναν επίσης πρώην πρωταθλητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, ο Fernando Alonso θα ενταχθεί στην ομάδα της Aston Martin το 2023 με πολυετές συμβόλαιο. Ο πολύπειρος οδηγός  επέστρεψε στη Formula 1 το 2021 με την Alpine μετά από μια διετή αποχή, και μαζί με τον Ocon κάνουν μία πολύ καλή χρονιά αλλά αμέσως μόλις ο Vettel ανακοίνωσε ότι αποσύρεται στο τέλος της σεζόν, ο Alonso αναδείχθηκε φαβορί για να τον αντικαταστήσει δεδομένης της πλούσιας εμπειρίας του στη F1 που περιλαμβάνει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

«Η ομάδα της Aston Martin χρησιμοποιεί ξεκάθαρα όλη την ενέργεια και την τεχνογνωσία της για να κερδίσει, και ως εκ τούτου είναι μία από τις πιο συναρπαστικές ομάδες στη Formula 1 σήμερα», είπε ο Alonso, ο οποίος να αναφέρουμε πως σημείωσε την τελευταία από τις 32 νίκες σε GP, το μακρινό 2013.

«Γνωρίζω τον Lawrence και τον Lance Stroll για πολλά χρόνια και είναι προφανές ότι έχουν τη φιλοδοξία και το πάθος να πετύχουν στη Formula 1. H ομάδα προσελκύει συστηματικά σπουδαίους ανθρώπους με νικητήρια γενεαλογία και κανείς άλλος στη Formula 1 σήμερα δεν επιδεικνύει μεγαλύτερο όραμα και απόλυτη δέσμευση για τη νίκη, και αυτό την κάνει μια πραγματικά συναρπαστική ευκαιρία για μένα». Ολοκλήρωσε λέγοντας «Εξακολουθώ να έχω την πείνα και τη φιλοδοξία να αγωνιστώ για να είμαι στη κορυφή και θέλω να γίνω μέρος ενός οργανισμού που έχει δεσμευτεί να μάθει, να εξελιχθεί και να πετύχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισπανός Fernando Alonso είναι 41 ετών, έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα (2005-2006), διαθέτει 32 νίκες και 98 θέσεις στο πόντιουμ.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και την επίσημη ανακοίνωση της Aston Martin.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης