Έπειτα από τις δύο πρώτες μέρες δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, Mercedes και Ferrari είναι οι ομάδες που έχουν ξεχωρίσει, τόσο από άποψη χρόνων όσο και αξιοπιστίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την πρώτη μέρα ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, με τον Sebastian Vettel να τον ακολουθεί με διαφορά ενός δεκάτου. Ο οδηγός της γερμανική ομάδας έκανε 73 γύρους και ο Bottas άλλους 79, ενώ η Ferrari 128. Πολύ καλά τα πήγε και ο Massa με τη Williams, με τη Red Bull να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα και τη McLaren να δείχνει πάλι σημάδια αναξιοπιστίας.

Η δεύτερη μέρα των δοκιμών εξέλιξη άνηκε στη Scuderia και τον Kimi Raikkonen. Ο Φιλανδός πραγματοποίησε 108 γύρους και έγραψε 1:20.960, ξεπερνώντας τον Hamilton για 0.023΄΄. Ο Max Verstappen δεν αντιμετώπισε τα προβλήματα του team-mate του αλλά ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο αργότερος από τους πρώτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Kevin Magnussen με τη Haas έδειξε εκ νέου πολύ καλά σημάδια, κάνοντας 118 γύρους και σημειώνοντας τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο. Η Force India ξεπέρασε τα όποια προβλήματα και έδειξε ανταγωνιστική, με τη McLaren να αλλάζει ξανά κινητήρια μονάδα. Από τις δοκιμές δεν έλειψαν τα ατυχήματα, με το νεαρό Lance Stroll να χάνει τον έλεγχο της Williams FW40 και να χτυπά στα προστατευτικά.

Τα αποτελέσματα της πρώτης μέρας

 

Τα αποτελέσματα της δεύτερης μέρας

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης