Τα τελευταία χρόνια η Mercedes AMG Petronas έχει σαρώσει τους τίτλους στη Formula 1, διαθέτοντας αναμφισβήτητα το ταχύτερο και πιο αξιόπιστο μονοθέσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος, η Ferrari κατάφερε μέχρι ένα σημείο να κοντράρει τους Γερμανούς, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, αλλά στη συνέχεια κάποια λάθη και αστοχίες της στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο.

Στις εγκαταστάσεις της Mercedes, οι μηχανικοί εργάζονται πυρετωδώς για την επόμενη σεζόν. Στόχος είναι να δώσουν στους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas ένα πανίσχυρο μονοθέσιο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής κινητήρων, Andy Cowell, το 2018 η μονάδα ισχύος είναι ικανή να ξεπεράσει σε απόδοση τους 1.000 ίππους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο M08 EQ Power+ είναι το πιο ισχυρό power unit που έχει κατασκευαστεί, σπάζοντας το όριο του 50% στην ενεργειακή απόδοση στο δυναμόμετρο. Ο Cowell θεωρεί πως το νούμερο αυτό μπορεί να επιτευχθεί και στη πίστα.

Βέβαια, η απάντηση θα δοθεί μετά τη διαδικασία της ανάπτυξης της μονάδας ισχύος τον χειμώνα και τις πρώτες δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης