Την πιο εντυπωσιακή νίκη της καριέρας του σημείωσε ο Lewis Hamilton. O Βρετανός οδηγός της Mercedes είδε το εμπρός αριστερό ελαστικό της W11 να κλατάρει στον τελευταίο γύρο του Grand Prix του Silverstone, ωστόσο, κατάφερε να φθάσει μέχρι το τέλος και να δει πρώτος την καρό σημαία. 

Λίγο νωρίτερα είχε διαλυθεί το εμπρός αριστερό ελαστικό του Valtteri Bottas, ο οποίος τελικά τερμάτισε ενδέκατος, αλλά και του Carlos Sainz. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Max Verstappen, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Charles Leclerc. Ο αγώνας δεν είχε να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο. Μέχρι να διαλυθούν τα ελαστικά, οι Mercedes έτρεχαν σε δικό τους ρυθμό, ο Ολλανδός της Red Bull προσπαθούσε να τους ακολουθήσει χωρίς επιτυχία, με τον Μονεγάσκο οδηγό της Ferrari να βρίσκεται πολύ πίσω . 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή ήταν η 7η νίκη του Hamilton στο Silverstone,  ο οποίος οδεύει ολοταχώς για ένα σπουδαίο ρεκόρ, απειλώντας τις 91 νίκες καριέρας του Michael Schumacher. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ricciardo (Renault), Norris (McLaren), Ocon (Renault), Gasly (Alpha Tauri), Albon (Red Bull), Strol (Racing Point) και Vettel (Ferrari). 

Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος της F1 θα πραγματοποιηθεί και πάλι στο Silverstone το επόμενο Σαββατοκύριακο. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης