Αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στο κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν έχει προηγούμενο. Άνθρωποι με παρωχημένα μυαλά και λάθος αντιλήψεις αποφασίζουν για τα πάντα, χωρίς να δίνουν σημασία στους πρωταγωνιστές, δηλαδή τους οδηγούς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη μετά το φιάσκο στις κατατακτήριες δοκιμές του πρώτο Grand Prix της σεζόν στην Μελβούρνη. Οι επικεφαλής των ομάδων ζήτησαν την άμεση αλλαγή του συστήματος και ειδικότερα του Q3, ωστόσο, οι αρμόδιοι φορείς της F1 αδιαφόρησαν επιδεικτικά για πολλοστή φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις προηγούμενες μέρες το σύνολο των ομάδων και οι οδηγοί άσκησαν πολύ σκληρή κριτική για τον τρόπο διεξαγωγής των χρονομετρημένων δοκιμαστικών και αυτοί που διαχειρίζονται τις τύχες του αθλήματος άφηναν να εννοηθεί ότι θα αναπροσαρμοστεί. Στη συνεδρίαση που έγινε όμως την Πέμπτη 24 Μαρτίου, η αρμόδια επιτροπή μας άφησε όλους άφωνους, ανακοινώνοντας πως η μορφή των κατατακτήριων συνεχίζει ως έχει, με προοπτική να γίνει επανεξέταση από το κινέζικο GP.

Οι αλλόκοτες και πρόχειρες επιλογές των υπεύθυνων της F1 προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση των οδηγών, οι οποίοι έστειλαν ανοικτή επιστολή προς τα αφεντικά του αθλήματος, απορώντας για τον τρόπο σκέψης και αποφάσεων. Από την πλευρά του ο Bernie Ecclestone, παραδέχθηκε ότι κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά τι είναι σωστό αυτή τη στιγμή, αλλά μέχρι να το διαπιστώσουν θα συνεχίσουν με αυτό το σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με λίγα λόγια… μύλος!  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης