Συνάδελφοι, φίλοι, συγγενείς, απλός κόσμος και φυσικά η οικογένεια του, αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά τον Jules Bianchi, ο οποίος εξέπνευσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, έπειτα από εννέα μήνες σε κώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο θάνατος του 25χρονου Γάλλου οδηγού, σκόρπισε θλίψη στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τους συναθλητές του στην F1 να κλαίνε σαν μικρά παιδιά πάνω από το φέρετρο. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του Jules, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα βίωναν το δικό τους γολγοθά, βλέποντας το παιδί τους να είναι καθηλωμένο σε ένα κρεβάτι, χωρίς να μπορούν να κάνουν το παραμικρό.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον καθεδρικό ναό της Νίκαιας, στη Γαλλία. Στην κηδεία παρευρέθηκαν οι περισσότεροι εν ενεργεία οδηγοί, όπως οι Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Felipe Massa, Romain Grossjean, Nico Rosberg, Jenson Button, Pastor Maldonado, Valtteri Bottas και Daniel Ricciardo. Εκεί ήταν και ορισμένοι πρώην, όπως οι Alain Prost και Olivier Panis, η ομάδα της Ferrari με τον επικεφαλής Maurizio Arrivabene, ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt και φυσικό όλο το προσωπικό της Marussia.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Vettel, Massa και Grossjean, βοήθησαν στη μεταφορά του φερέτρου κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία, ενώ αμέσως μετά την ακολουθία οι συνάδελφοι του Bianchi σχημάτισαν κύκλο γύρω από το φέρετρο για τον τελευταίο χαιρετισμό. Μάλιστα, στην εκκλησία αντηχούσαν οι στίχοι του «Hotel California» των Eagles, αγαπημένου τραγουδιού του Jules.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης