Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε ότι ο Kimi Raikkonen θα αποχωρήσει στο τέλος της εφετινής σεζόν, με τον Charles Leclerc να τον αντικαθιστά την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συμβολή του Kimi όλα αυτά τα χρόνια ήταν θεμελιώδης. Διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας και ήταν πάντα ένας ομαδικός οδηγός. Ως παγκόσμιος πρωταθλητής στη Scuderia Ferrari, θα είναι κομμάτι της ιστορίας και της οικογένειάς της. Τον ευχαριστούμε για όλα και ευχόμαστε στον ίδιο και στην οικογένεια του ένα επιτυχημένο μέλλον» ανέφερε στην επίσημη ανακοίνωσή της η Ferrari.

Από το 2019, team-mate του Sebastian Vettel αναλαμβάνει ο νεαρός Μονεγάσκος Charles Leclerc, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει τους πάντες με το αγωνιστικό θράσος. Όσο για τον Kimi, υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας με την Alfa Romeo Sauber, συνεχίζοντας στον μαγικό κόσμο της Formula 1 μέχρι την ηλικία των 41 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θυμίζουμε ότι ο «iceman» έκανε το ντεμπούτο του στη F1 με τα χρώματα της Sauber το 2001. Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007 με τη Ferrari, έχει εκκινήσει σε 284 αγώνες, έχει κερδίσει 20 Grand Prix και είναι ο κάτοχος του ταχύτερου γύρου στην ιστορία του αθλήματος.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης