Στο Grand Prix της Βραζιλίας, ο Max Verstappen προσέφερε μια εκπληκτική παράσταση και ανακηρύχτηκε δικαίως ως ο οδηγός του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός Ολλανδός έκανε εντυπωσιακά πράγματα στη βρεγμένη πίστα του Interlagos, με πολλούς να συγκρίνουν την οδήγησή του με αυτή του αείμνηστου Ayrton Senna στο Μονακό το 1984 και του Michael Schumacher στη Βαρκελώνη το 1996. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο αγωνιστικός διευθυντής της Red Bull Racing, Christian Horner, ο οποίος εκθείασε τον οδηγό του για το αγωνιστικό θράσος, το ταλέντο και τις κινήσεις που έκανε σε κάθε προσπέραση.

Το να συγκρίνεις έναν 19χρονο με τους θρύλους της F1 μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμα και ιεροσυλία, ωστόσο ο αγώνας του τούς θύμισε έντονα. Ο μικρός άλλαζε συνέχεια γραμμές, δεν φοβήθηκε το χάος που προκλήθηκε από τη βροχή και την έλλειψη πρόσφυσης, περνούσε είτε από την εσωτερική είτε από την εξωτερική, με τον ρυθμό του στους 12 τελευταίους γύρους να είναι εξαιρετικός. Παρά τη λανθασμένη στρατηγική της Red Bull, προσπέρασε τους πάντες και ανέβηκε από την 15η θέση στην τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σπάνια γίνεσαι μάρτυρας σε τέτοιο αγώνα και είναι πολύ ιδιαίτερο που το είδαμε τέτοιες μέρες. Μπορείς να το συγκρίνεις με σπουδαίες στιγμές, όπως του Senna στο Μονακό ή του Schumacher στη Βαρκελώνη. Όλες οι κινήσεις για προσπέραση ήταν εξαιρετικές, αλλά αυτή που μου άρεσε περισσότερο ήταν στον Rosberg. Σε 10 γύρους πέρασε τους πάντες και δεν έχανε καθόλου χρόνο, παρότι το ρίσκο μάς κόστισε πολύ. Βέβαια, ο Lewis είχε φοβερό ρυθμό και ήταν δύσκολο να τον ανταγωνιστεί» τόνισε ο Horner.  

Τα συγχαρητήριά τους στον πιτσιρικά έδωσαν ο Kimi Raikkonen, αλλά και ο επικεφαλής της Mercedes, Totto Wolff, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει πως ο Verstappen επαναπροσδιορίζει τους νόμους της φυσικής με την οδήγησή του.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης