Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μέχρι το Silverstone, η Red Bull Racing είχε ολοκληρώσει ένα εκπληκτικό σερί αγώνων, οδηγώντας και μάλιστα με σημαντική διαφορά την κούρσα στα πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes, αντίθετα, επιχειρούσε να διαχειριστεί κάτι αδιανόητο γι΄ αυτή. Την ήττα. Την καθαρή ήττα.
Ένα συμβάν ωστόσο ήταν αρκετό για να αλλάξει τα δεδομένα και ο εκνευρισμός να μεταφερθεί από το στρατόπεδο της γερμανικής ομάδας σε αυτό της αυστριακής. Η σύγκρουση των Max Verstappen και Lewis Hamilton στον πρώτο γύρο του GP της Βρετανίας είχε σοβαρό αντίκτυπο στην RBR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός από την απώλεια βαθμών, η Red Bull Racing έχασε κι ένα μεγάλο μέρος του φετινού μπάτζετ. Η ζημιά στο μονοθέσιο του Ολλανδού κοστολογήθηκε στο 1,8 εκατομμύριο δολάρια. Η RB16B διαλύθηκε, καθώς η σύγκρουση στον προστατευτικό τοίχο ήταν σφοδρότατη.

O Christian Horner ήταν και παραμένει έξαλλος, θεωρώντας ότι ο Hamilton έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά, κάτι το οποίο δεν συνέβη.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, στην Ουγγαρία αναμένεται να δούμε μια μεγάλη μάχη. Η Red Bull και ο Max Verstappen είναι βέβαιο πως θα θελήσουν να αποδείξουν την ανωτερότητά τους. Η Mercedes και ο Lewis θέλουν να κάνουν σαφές ότι δεν πρέπει να τους υποτιμά κανείς.

Η μεγάλη μάχη μόλις ξεκίνησε.

 

Δείτε την επαφή μεταξύ των δύο οδηγών στο Silverstone και τη σύγκρουση του Ολλανδού:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκτός αγώνα μετά από πρόσκρουση ο Max Verstappen στο Silverstone

Αποθέωση του Lewis Hamilton από 140.000 θεατές στο Silverstone

Ο Vettel ανέβηκε στις εξέδρες και μάζεψε τα σκουπίδια

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης