Πριν από 55 χρόνια ο θρυλικός ηθοποιός και λάτρης των αγώνων μοτοσικλέτας και αυτοκινήτου Steve McQueen, αποφάσισε να γυρίσει μια ταινία αφιερωμένη στον κόσμο της Formula 1. Η ταινία είχε όνομα Day of Champion και μερικά από τα πιο σημαντικά ονόματα της εποχής πήραν μέρος για να γίνει πραγματικότητα αυτό το εγχείρημα.

Από την ταινία Le Mans του McQueen

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον έφαγε η ταινία Grand Prix του Frankenheimer

Οδηγοί θρύλοι όπως οι Jim Clark, Jackie Stewart και Stirling Moss εμφανίστηκαν στην ταινία η οποία Η ταινία Le Mans ήρθε 5 χρόνια αργότεραδιαδραματίστηκε στην πίστα του Nurburgring της Γερμανίας. Τα πράγματα όμως δεν κύλησαν όπως τα περίμεναν οι άνθρωποι της ταινίας και ο McQueen αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια με αποτέλεσμα η ταινία να χαθεί για πάντα και να μην δει ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι λόγοι ήταν αρκετοί με βασικότερο το γεγονός ότι εκείνη την εποχή γυριζόταν μια αντίστοιχη ταινία του John Frankenheimer, το Grand Prix, στην οποία πρωταγωνιστούσε ένας φίλος του McQueen, ο James Garner ο οποίος τελικά επικράτησε εκ του αποτελέσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο McQueen σε τετ-α-τετ με τον τεράστιο Juan Manuel Fangio

Σε ντοκιμαντέρ το παρασκήνιο της χαμένης ταινίας

Η ιστορία ενέπνευσε τον σκηνοθέτη Alex Rodger παρόλα αυτά ο οποίος με την σημαντική βοήθεια του Richard Αφηγητής ο David LettermanWiseman, βρήκε πολύ φωτογραφικό υλικό και ένα μικρό αρχείο με έγχρωμα πλάνα από το Γερμανικό Grand Prix τoυ 1965 και πλάνα από οδήγηση του Stirling Moss . Αμέσως έπιασε δουλειά για να αναδείξει αυτήν την απίστευτη ιστορία με αποτέλεσμα να ετοιμάσει ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Steve McQueen: The Lost Movie. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στο παρασκήνιο πίσω από την ταινία Day of Champion με αφήγηση του David Letterman. Το ντοκιμαντέρ θα παρουσιαστεί την 1η Ιανουαρίου στο Sky Documentaries.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο McQueen πέντε χρόνια μετά την αποτυχία του Day of Champion γύρισε την ταινία Le Mans η οποία είχε να κάνει με τον περίφημο αγώνα αντοχής αυτοκινήτων. Ο ίδιος ο McQueen είχε δηλώσει για τους αγώνες: «Είναι το πιο γνήσιο πράγμα. Οι αγώνες είναι ένα πράγμα το οποίο δεν μπορείς να κατασκευάσεις. Δεν μπορείς να αγοράσεις την ταχύτητα. Όταν είσαι εκεί έξω και αγωνίζεσαι είναι μόνος σου». Το πάθος του Αμερικανού ήταν αξεπέραστο γι’ αυτό άλλωστε πήρε το προσωνυμία «Cool King».

 

Πλάνα του ντοκιμαντέρ από το motorsportmagazine:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης