Η ματαίωση των πρώτων εννέα Grand Prix της σεζόν και η αβεβαιότητα σχετικά με το τι θα συμβεί με το πρωτάθλημα της Formula 1 έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις μικρομεσαίες ομάδες.

Η Williams F1 αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά θέματα και, όπως έγινε γνωστό, αναγκάστηκε να πάρει δάνειο προκειμένου να μη χρεοκοπήσει. Το δάνειο το έλαβε από τη Latrus Racing Corp., η οποία ανήκει στον Michael Latifi, πατέρα του οδηγού της, Nicholas Latifi.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και δεν επιβεβαιώνεται, το δάνειο αγγίζει τα 50 εκατομμύρια λίρες και για να το λάβει η ιστορική βρετανική ομάδα έβαλε υποθήκη όλα τα υπάρχοντά της, από το εργοστάσιο, έως τα κτήρια, τον εξοπλισμό, τις εκτάσεις, ακόμα και τα μονοθέσια του παρελθόντος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Καναδός επιχειρηματίας, Michael Latifi, αποτελεί έναν από τους χορηγούς της ομάδας και, σύμφωνα με όσα διαρρέουν, σκοπός του είναι να εξαγοράσει πλήρως τη Williams F1.

Επίσης, το 2018, ο ίδιος άνθρωπος επένδυσε 200 εκατομμύρια στερλίνες στη McLaren, εξαγοράζοντας των 10% των μετοχών της μέσω της εταιρείας Nidala Ltd.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η Claire Williams, κόρη του Sir Frank και διευθύντρια της ομώνυμης ομάδας, έκανε λόγο για ένα πακέτο δανείων μέσω μιας κοινοπραξίας δανειστών, που έγινε σε εμπορική βάση και εξασφαλίζει τους απαραίτητους πόρους για να συνεχίσει η Williams τη λειτουργία της.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης