Την τελευταία στιγμή στο Q3 στις κατατακτήριες χρονομετρημένες δοκιμές στο ρωσικό Γκραν Πρι έγινε η ανατροπή. Ο Hamilton που ήταν σε όλα τα δοκιμαστικά πρώτος έκανε λάθος καθώς έμπαινε στο pit lane. Χτύπησε στον τοίχο και πήγε να αλλάξει αμέσως την μπροστινή πτέρυγα. Ο Bottas ακολούθησε τον Hamilton.

Και οι δύο έχασαν χρόνο και έτσι από το πουθενά, ο Lando Noris με McLaren Mercedes ήταν πρώτος και δικαιολογημένα πανηγύρισε την πρώτη Pole position της καριέρας  του. Από τη 2η θέση θα ξεκινήσει ο Carlos Sainz – άλλη μια έκπληξη- ενώ στην 3η θέση της εκκίνησης βρίσκεται ο George Russel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λεπτά πριν στο Q2 η άλλη έκπληξη ήταν ο χρόνος που έκανε ο Gasly. Ο Γάλλος έκανε τον 3ο καλύτερο χρόνο πίσω από τις δύο Mercedes των Hamilton και Bottas.Πάντως στο Q3, στην τελευταία προσπάθεια των χρονομετρημένων δοκιμών όλοι οι οδηγοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τη διακοπή της βροχής και να κάνουν τον καλύτερο χρόνο. 

Ο μόνος αδιάφορος στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ήταν ο Verstappen ο οποίος ούτως η άλλως θα ξεκίναγε στη Ρωσία από την τελευταία θέση. Η Red Bull τοποθέτησε στο μονοθέσιό του νέα υβριδική μηχανή. Είναι η 4η για φέτος. Η τιμωρία του ήταν αναμενόμενη και ο Verstappen δεν υπήρχε λόγος ούτε να ταλαιπωρήσει το μονοθέσιο του ούτε να ρισκάρει στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Το Σότσι είναι μια πίστα με λεία επιφάνεια. Η άσφαλτος είναι ταλαιπωρημένη. Στρώθηκε πριν από μια δεκαετία. Για το λόγο αυτό η Pirelli επέλεξε την πιο μαλακή γόμα στην γκάμα P Zero.Οι ειδικοί θεωρούν ότι είναι η ιδανική επιλογή για τη Ρώσικη πίστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Russell από τις τρεις διαθέσιμες γόμες των στεγνών ελαστικών ζήτησε να δοκιμάσει την πιο μαλακή γόμα. Ήταν λίγο ρίσκο αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι η επιλογή του ήταν σωστή. Το παράδειγμα του Russell ακολούθησαν ο Sainz και ο Norris.

Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Giovinazzi είχε μια άτυχη στιγμή. Χτύπησε αρκετά το μονοθέσιο του και κατέστρεψε το πίσω μέρος της Alfa Romeo. 
 
Οι στροφές γύρω από το Ολυμπιακό Πάρκο στο Σότσι έχουν γενικώς χαμηλή ή μέση ταχύτητα. Αρκετές στροφές είναι 90 μοιρών.Γενικά σ’ αυτή την πίστα παίζει ρόλο η πρόσφυση και η σταθερότητα στο φρενάρισμα οπότε φθείρονται περισσότερο τα πίσω ελαστικά. Η πιο απαιτητική στροφή (και η μόνη που φθείρει περισσότερο τα εμπρός ελαστικά) είναι η στροφή 3.
Αύριο στον αγώνα οι ομάδες θα έχουν ελεύθερη επιλογή ελαστικών.

Οι πέντε πρώτοι στην αυριανή σειρά της εκκίνησης:

1  Lando NORRIS McLaren    1:41.993
2  Carlos SAINZ Ferrari    1:42.510
3  George RUSSELL Williams    1:42.983
4  Lewis HAMILTON Mercedes    1:44.050
5  Daniel RICCIARDO McLaren    1:44.156

Ο Alonso θα ξεκινήσει από την 6η θέση ενώ ο Bottas από την 7η θέση. Ο αγώνας αύριο θα ξεκινήσει στις τρείς το απόγευμα.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης