Λουκάς Παπαλάμπρος

Με team orders ακόμα και αποκλεισμό από τους επόμενους αγώνες απειλεί τους οδηγούς της η Mercedes AMG Petronas, αν δεν σταματήσει άμεσα η κόντρα μεταξύ τους και δεν αρχίσουν να συμπεριφέρονται ώριμα τόσο μέσα όσο και έξω από τις πίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο του Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας, η γερμανική ομάδα πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, ανακοινώνοντας εσωτερικά το νέο κώδικα συμπεριφοράς. Ο επικεφαλής της Mercedes F1 Toto Wolff και ο τεχνικός διευθυντής Paddy Lowe, απηύθυναν την τελευταία προειδοποίηση στους Nico Rosberg και Lewis Hamilton. Στόχος είναι να αποτραπεί οποιαδήποτε επαφή των μονοθεσίων στους επόμενους αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε περίπτωση που ένας από τους δύο δεν συνετιστεί, θα υπάρξει βαρύ χρηματικό πρόστιμο, επαναφορά των εντολών την ώρα του αγώνα, ακόμα και αποκλεισμός στο επόμενο GP. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Wolff, πλέον όλα είναι στα δικά τους χέρια. Αν δεν υπακούσουν και δεν σεβαστούν τις αξίες της ομάδας, θα επιβληθούν ποινές που κανείς δεν θέλει. «Δεν έχουμε σκοπό να τους κάνουμε να γυρνούν στην πίστα λες και είναι σε παρέλαση. Αλλά πλέον δεν μπορούμε να αναλωνόμαστε σε συσκέψεις για το ποιος έκανε λάθος, ποιος φταίει και γιατί συνέβη το ένα ή το άλλο. Συζητήσαμε μεταξύ μας και έλαβαν την τελευταία πολύ σοβαρή προειδοποίηση», τόνισε φανερά προβληματισμένος και αγανακτισμένος ο Toto Wolff.

O Αυστριακός έχει προσπαθήσει πολλές φορές να τους ηρεμήσει, τους αφήνει να μάχονται ελεύθερα, χειρίζεται όσο γίνεται πιο διπλωματικά την υπόθεση, αλλά η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Θα συνεχίσει να τους επιτρέπει να κοντράρονται στα ίσα, αλλά όχι να χτυπά ο ένας τον άλλο. Οι Rosberg και Hamilton έλαβαν το μήνυμα, εμφανίστηκαν ανακουφισμένοι που δεν θα υπάρχουν εντολές στο Silverstone και συνεχίζουν.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον το Grand Prix της Κυριακής, καθώς με αυτούς τους δύο τίποτα δεν είναι σίγουρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης