Στο Austin του Τέξας, ο Βρετανός οδηγός της Mercedes AMG F1 κατέκτησε και μαθηματικά τον έκτο τίτλο της καριέρας του, ξεπερνώντας τον Juan Manuel Fangio και πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής τον Michael Schumacher.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Schumi έχει το ρεκόρ στη Formula 1 με επτά παγκόσμια πρωταθλήματα, με τον Lewis Hamilton να είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του σπορ με βάση τους αριθμούς.

Στόχος του είναι να ισοφαρίσει τον Γερμανό και να τον ξεπεράσει αν είναι δυνατόν, κάτι το οποίο πριν από λίγα χρόνια φάνταζε αδύνατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι έχει κλείσει τα 34 χρόνια, ο Hamilton δείχνει ακμαιότατος, οδηγώντας εξαιρετικά. Φυσικά, έχει στα χέρια του ένα εκπληκτικό μονοθέσιο, με τη Mercedes να κυριαρχεί απόλυτα τα τελευταία χρόνια.

Ο Lewis, εκτός από τα έξι πρωταθλήματα, έχει σημειώσει 83 νίκες, έχει ανέβει στο βάθρο 150 φορές και έχει πετύχει 87 pole positions.

Στην πίστα του Τέξας πανηγύρισε με την ψυχή του. Αφιέρωσε τον τίτλο στην οικογένειά του και στον Niki Lauda που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο.

Άπαντες τον συνεχάρησαν για την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποίησε εφέτος, με τον μεγάλο του αντίπαλο, Sebastian Vettel, να τον επισκέπτεται στην αίθουσα όπου περιμένουν οι τρεις πρώτοι μετά το τέλος του αγώνα και να τον αγκαλιάζει.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης