Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι, ίσως, ο πιο διάσημος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 μαζί με τον Ayrton Senna. Πρόσφατα, έλαβε τον τίτλο του «Most Influential Person», δηλαδή του ανθρώπου που άσκησε τη μεγαλύτερη επιρροή στο σπορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει κατακτήσει τα περισσότερα παγκόσμια πρωταθλήματα (7), έχει σημειώσει 91 νίκες, συγκεντρώσει 1.566 βαθμούς και έχει ανέβει στο πόντιουμ των νικητών 155 φορές. Ανέβηκε πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 1992 στο Grand Prix του Βελγίου και τελευταία το 2006 στο GP της Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγωνίστηκε με τα χρώματα των Jordan-Ford, Benetton, Ferrari και Mercedes. Με τη Scuderia σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, χτίζοντας έναν μύθο γύρω από το όνομά του.

Ο Michael Schumacher πέτυχε παραπάνω από αυτά που ονειρευόταν στην καριέρα του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κέρδισε δόξα και αμέτρητα χρήματα. Δυστυχώς, από τις 29 Δεκεμβρίου του 2013 βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι με σοβαρά προβλήματα υγείας, έπειτα από ατύχημα στις Γαλλικές Άλπεις ενώ έκανε σκι.

Οι διοργανωτές της F1 συγκέντρωσαν τις 10 κορυφαίες στιγμές του μεγάλου Γερμανού οδηγού – όπως τις επέλεξαν οι ίδιοι – και τις παρουσιάζουν στο παρακάτω video.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης