Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είναι οι καταλληλότεροι για να ψηφίσουν τους καλύτερους οδηγούς. Γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το σπορ και η γνώμη τους έχει βαρύνουσα σημασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επικεφαλής των ομάδων της Formula 1 κλήθηκαν να ψηφίσουν τους 10 οδηγούς που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά. Ο τρόπος βαθμολόγησης ήταν ίδιος με αυτόν του πρωταθλήματος, με τον πρώτο να λαμβάνει 25 βαθμούς και τον δέκατο 1 βαθμό.

Κορυφαίος όλων αναδείχθηκε ο Lewis Hamilton με σχετικά μικρή διαφορά από τον δεύτερο Max Verstappen. Στην τρίτη θέση έγινε η μεγάλη έκπληξη, καθώς οι διευθυντές επέλεξαν τον Charles Leclerc. Ο Valtteri Bottas ισοβάθμησε στην τελευταία θέση με τον Pierre Gasly, ενώ ο George Russel της Williams, αν και συγκέντρωσε μόλις τρεις πόντους στο  πρωτάθλημα, έλαβε πολύ υψηλή αξιολόγηση από τους επικεφαλής των ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός λίστας έμειναν ο Sebastian Vettel, καθώς έκανε μια απογοητευτική χρονιά, καθώς και ο Alex Albon.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην ψηφοφορία δεν συμμετείχε ο ισχυρός άνδρας της Ferrari, Mattia Binotto. Με αλφαβητική σειρά ψήφισαν οι: Cyril Abiteboul, Christian Horner, Simon Roberts, Andreas Seidl, Guenther Steiner, Otmar Szafnauer, Franz Tost, Fred Vasseur και Toto Wolff.

Οι 10 καλύτεροι οδηγοί και η βαθμολογία:

1. Lewis Hamilton (Mercedes): 171
2. Max Verstappen (Red Bull Racing): 156
3. Charles Leclerc (Ferrari): 132
4. Daniel Ricciardo (Renault): 95
5. Sergio Perez (Racing Point): 82
6. George Russell (McLaren): 75
7. Lando Norris (McLaren): 45
8. Carlos Sainz (McLaren): 37
9. Valtteri Bottas (Mercedes): 27
10. Pierre Gasly (Alpha Tauri): 27

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης