Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Είχαμε να συνηθίσει να βλέπουμε τη Mercedes-AMG GT ως το μοναδικό «αυτοκίνητο ασφαλείας» στις πίστες της F1. Τη φετινή σεζόν ωστόσο, που ξεκινά στις 26-28 Μαρτίου με το Grand Prix του Μπαχρέιν, θα έχουμε δύο safety cars. Safety car και medical car από την Aston Martin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ένα ανήκει στη Mercedes και έχει κόκκινο χρώμα και το άλλο στην Aston Martin και είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα. H AMG GT θα συνεχίσει να έχει τον ρόλο του safety car στην κορωνίδα του μηχανοκινήτου αθλητισμού, αλλά η Vantage θα είναι αυτή που θα πρωταγωνιστεί στους περισσότερους αγώνες.

Η βρετανική φίρμα έχει κάνει δυναμικό μπάσιμο στη Formula 1, διαθέτοντας, εκτός από τη δική της ομάδα -με οδηγούς τους Sebastian Vettel και Lance Stroll-, και το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Η πράσινη Aston Martin Vantage τροφοδοτείται από τον V8 4.0 twin turbo κινητήρα της AMG, αποδίδοντας 536 ίππους και 685 Nm ροπής. Το supercar έχει τροποποιηθεί, διαθέτοντας όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης Mercedes και Aston Martin θα μοιραστούν και το «medical car», με τις C 63 S Estate και DBX.

Φυσικά, σε κάθε Grand Prix το αυτοκίνητο ασφαλείας και το ιατρικό όχημα θα αλλάζουν. Σε ποια θα χρησιμοποιηθούν αυτά της Aston Martin και σε ποια αυτά της Mercedes-AMG θα το μάθουμε τις επόμενες μέρες.

Όπως ακούγεται η Mercedes AMG-GT θα συμμετάσχει σε λιγότερα GP.

H DBX μεταμορφώθηκε σε medical car και η Vantage σε safety car.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης