Του Περικλή Χαλάτση

Ο Charles Leclerc ήταν γρηγορότερος στα πρώτα ανεπίσημα δοκιμαστικά της Παρασκευής στην πίστα της Monza και αυτό άρεσε στην Scuderia .
Στο «ναό της ταχύτητας» που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ιστορία ο Μονεγάσκος έκανε 1:22.410 και πίσω του με διαφορά +0.077 ήταν η 2η Ferrari με τον Sainz. Ακολούθησαν οι δυο Mercedesμε τους Russell και Hamilton ενώ στην 5η θέση ήταν ο Verstappen. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι χρόνοι στο Practice 1

Στα δεύτερα ανεπίσημα δοκιμαστικά το γόητρο της Ferrari κράτησε ζωντανό ο Carlos Sainz. ‘Έκανε χρόνο 1.21.664 και ανάσαναν οι Tifosi αφού ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull Max Verstappen έκανε 1.21.807 ( διαφορά +0.143). Οι διαφορές των δύο πρώτων είναι τόσο μικρές που κόβουν την ανάσα. Γιατί όπως καταλαβαίνετε στον αυριανό αγώνα sprint που θα γίνει για την Pole Position όλα μπορούν να συμβούν.

Οι χρόνοι στο Practice 2

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Charles Leclerc ωστόσο θα προσπαθήσει για τη νίκη. Στη βαθμολογία βρίσκεται αρκετά πίσω και δεν έχει να χάσει τίποτα για να ρισκάρει. Αντίθετα ο Ολλανδός που προηγείται στη βαθμολογία θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικός.

Στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ Β' κρατήθηκε ενος λεπτού σιγήΣήμερα στις δύο το μεσημέρι θα γίνουν οι τρίτες ελεύθερες και στις πέντε το απόγευμα οι  κατατακτήριες δοκιμές από όπου θα κριθεί και ο pole man της Κυριακής . 

Ποιες γόμες της Pirelli θα χρησιμοποιήσουν στην Monza

Για την ιστορία 
Από το 1922 εως το 2022 πέρασαν 100 χρόνια και η πίστα της Monza έχει «φορέσει» τα καλά της για να υποδεχθεί τους δεκάδες χιλιάδες φίλους της F1. Το πρώτο Grand Prix της F1 έγινε το 1950. Πέρασαν 72 ολόκληρα χρόνια και όμως όλα δείχνουν σαν να έγιναν χθες.

Αύριο θα διεξαχθεί το 16 Grand Prix της χρονιάς σε ένα από τα πιο διάσημα σιρκουί του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Red Bull έχει 511 βαθμούς και η Ferrari 376. Το πρωτάθλημα των κατασκευαστών φαίνεται να το κερδίζει η Red Bull.

Η πίστα στη Monza έχει τα μυστικά της. Έχει μήκος 5.793 χλμ. Είναι αρκετά γρήγορη. Οι πιλότοι σε 53 γύρους θα καλύψουν 306.72 χλμ. Το ρεκόρ το κατέχει από το 2004 ο Rubens Barrichello (1.21.046) με McLaren Mercedes. Οι οδηγοί έχουν στη διάθεσή τους 3 νέα σετ ελαστικών P Zero κόκκινης/μαλακής γόμας και άλλο ένα σετ P Zero κίτρινης/μέσης γόμας που την μετέφεραν από τον προηγούμενο αγώνα και θα την χρησιμοποιήσουν στις ελεύθερες δοκιμές. 

Τόσο τα σημερινά δοκιμαστικά (ανεπίσημα και χρονομετρημένα) όσο και ο αγώνας την Κυριακή  θα μεταδοθούν από της ΕΡΤ και την Cormote TV καθώς επίσης και την F1 TV Pro.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης