Πρόκειται για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το πιο δημοφιλές και ακριβό σπορ στον κόσμο, με τα πιο προηγμένα τεχνολογικά οχήματα, τους καλύτερους οδηγούς και εξειδικευμένους μηχανικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να συμμετάσχει μια πίστα και κατ’ επέκταση μια χώρα στη Formula 1, πρέπει να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο, το οποίο υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Οι Γερμανοί, παρότι είχαν προνομιακή μεταχείριση από τη διοργανώτρια αρχή του αθλήματος και την εταιρεία εμπορικών δικαιωμάτων, απαιτούσαν να μειωθεί ακόμα περισσότερο το κόστος διεξαγωγής του Grand Prix, με αποτέλεσμα οι ιθύνοντες να τους αποκλείσουν από το πρωτάθλημα του 2017.

Ο Bernie Ecclestone τους είχε προειδοποιήσει πριν από λίγες μέρες, λέγοντας ότι αν δεν αλλάξουν συμπεριφορά και δεν πληρώσουν ό,τι και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πίστες, δεν πρόκειται να βρίσκονται στο επόμενο καλεντάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγάλο αφεντικό της F1 έκανε τα λόγια του πράξη και τους πέταξε εκτός πρωταθλήματος, απηυδισμένος από την αδιαφορία τους. Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της πίστας του Hockenheim, Georg Seiler.

Η επίσημη ενημέρωση θα γίνει πιθανότατα στις 30 Νοεμβρίου, όταν και θα ανακοινωθεί το καλεντάρι της Formula 1 για το 2017.

Διαβάστε επίσης: Ο Ecclestone απειλεί τους Γερμανούς!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης