Από το 2019 έως και το 2021, οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα παρακολουθούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1 αποκλειστικά στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΡΤ απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων, με την COSMOTE TV να μένει εκτός. Από την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση θα μεταδίδονται ζωντανά τόσο ο αγώνας όσο και οι ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές όλων των Grand Prix.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Τα αποκλειστικά δικαιώματα της Formula 1 για την Ελλάδα εξασφάλισε για την επόμενη τριετία (2019 – 2021) η ΕΡΤ, προσφέροντας ελεύθερα σε όλη την κοινωνία ένα μοναδικής ποιότητας αθλητικό περιεχόμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΡΤ θα μεταφέρει μέσα από τις συχνότητές της, κάθε χρόνο, 21 τριήμερα απίστευτης ταχύτητας και εντυπωσιακού θεάματος.

Η δημόσια τηλεόραση θα μεταδίδει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν στον μαγικό κόσμο της F1, ξεκινώντας κάθε Παρασκευή από τις ελεύθερες δοκιμές 1, μέχρι και τον κυριακάτικο αγώνα των Grand Prix.

Το ταξίδι για φέτος ξεκινάει στις 17 Μαρτίου με το Grand Prix της Αυστραλίας και αφού διατρέξει τέσσερις ηπείρους θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου στο μαγικό Άμπου Ντάμπι.

Ζήστε μόνο στην ΕΡΤ την ταχύτητα και τις μοναδικές συγκινήσεις της F1.


Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται οι οικονομικοί όροι, ωστόσο, όπως είχε γίνει γνωστό από τον περασμένο Οκτώβριο, το ετήσιο κόστος της συμφωνίας που υπεγράφη με τη διαφημιστική εταιρεία Asset Oglivy ανέρχεται στο ποσό των 2.000.000 ευρώ + ΦΠΑ για κάθε σεζόν, δηλαδή 6 εκατομμύρια ευρώ για τρία χρόνια + ΦΠΑ.

Το συμβόλαιο προβλέπει υποχρέωση της εταιρείας να τοποθετήσει διαφημίσεις στο πρόγραμμα της ΕΡΤ αξίας 3.600.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και λοιπών φόρων επιβαρύνσεων και προ εκπτώσεων πελατών και επιβράβευσης για το ίδιο χρονικό διάστημα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης