Στη Scuderia Ferrari τα πράγματα είναι εξοργιστικά άσχημα. Έπειτα από τρεις αγώνες, η ομάδα βρίσκεται στην πέμπτη θέση των κατασκευαστών και οι οδηγοί με το ζόρι έχουν μπει στη δεκάδα της βαθμολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πρόσφατο Grand Prix της Ουγγαρίας, η Mercedes τους έριξε γύρο, με τον Sebastian Vettel να κάνει λόγο για απαράδεκτη εμφάνιση. Την άποψη του ενστερνίζονται όχι μόνο οι tifosi αλλά και οι αντίπαλοι της Ferrari.

Το μονοθέσιο είναι χειρότερο από όσο πίστευαν ακόμη και οι μηχανικοί. Υπολείπεται τόσο σε ταχύτητα στις ευθείες όσο και στις στροφές. Οι Vettel και Leclerc δεν μπορούν να κάνουν το παραμικρό και παλεύουν για να μπουν στο Q3 στις κατατακτήριες. Το βάθρο έρχεται μόνο από θαύμα, όπως στην Αυστρία, και μπροστά τους οι πιλότοι των Red Bull και Racing Point φαντάζουν «πυραυλοκίνητοι».

Το χειρότερο από όλα όμως, είναι πως οι αρχιμηχανικοί δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως τον λόγο για τον οποίο η SF1000 είναι τόσο αργή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο αεροδυναμικό πακέτο που τοποθέτησαν δεν επέφερε κανένα αποτέλεσμα και όλα τα δεδομένα ήταν ένα λάθος. Ο Mattia Binotto βρίσκεται υπό αμφισβήτηση και δεν αποκλείεται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις.

Ο πρόεδρος της Ferrari John Elkann και ο CEO της Louis Camilleri, θέλουν να τον αντικαταστήσουν με τον Antonello Coletta, αλλά ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε τέτοιο χρονικό σημείο;

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης