Η περσινή σεζόν ήταν η πιο δύσκολη στην ιστορία της Mercedes AMG Petronas στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1, παρότι η γερμανική ομάδα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος, ήταν, φυσικά, η έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε στο γκαράζ της ομάδας μεταξύ των Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Ο επικεφαλής Toto Wolff προσπαθούσε συνεχώς να ηρεμήσει τα πράγματα, κάτι το οποίο κατάφερε σε μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο Niki Lauda, η σχέση μεταξύ των δύο οδηγών ήταν πολύ χειρότερη από ότι έβγαινε προς τα έξω.

Οι δύο τους όχι απλά δεν μιλούσαν μεταξύ τους, αλλά είχαν φτάσει στα άκρα, ειδικά μετά το συμβάν στο Grand Prix της Ισπανίας, όπου συγκρούστηκαν στην πίστα και εγκατέλειψαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν περίμενα να τρώνε μαζί, αλλά αυτοί δεν κοίταζαν ο ένας τον άλλο. Η σχέση μεταξύ τους ήταν πραγματικά πολύ άσχημη. Τα πράγματα ξέφυγαν μετά το Ισπανικό GP. Για μένα ήταν ξεκάθαρο ότι έφταιγε ο Lewis. Δεν το δέχτηκε όμως όταν βρεθήκαμε όλοι μαζί και υπήρξε αναστάτωση. Έτσι αναγκαστήκαμε να θεσπίσουμε κάποιους αυστηρούς κανόνες. Είμαστε μια ομάδα και δεν χτυπιόμαστε μεταξύ μας. Είχαμε αποφασίσει να προχωρήσουμε ακόμη και σε λύση συμβολαίου αν κάποιος από τους δύο κατέστρεφε ξανά τον αγώνα του άλλου», ήταν ορισμένα από τα λόγια του Lauda.  

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης