Εκτός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 μένει η Manor Racing, καθώς οι προσπάθειες ανεύρεσης επενδυτών δεν απέδωσαν καρπούς.     

Η Just Racing Services Ltd, που διαχειρίζεται τη αγωνιστική ομάδα αναγκάστηκε να διακόψει κάθε λειτουργία λόγω οικονομικών προβλημάτων, δίνοντας στη δημοσιότητα την τελευταία φωτογραφία από το team. Σε αυτή απεικονίζονται τα στελέχη με το υπό κλίμακα (1:2) μονοθέσιο που σχεδίασαν για τη σεζόν 2017, παρουσία του επικεφαλής σχεδιαστή, Luca Furbatto και του επικεφαλής αεροδυναμικής, Νικόλα Τομπάζη.   

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο διάστημα, η Manor είχε αναθέσει στην εταιρεία FRP Advisory να βρει αγοραστή, αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν επιτυχημένο. Η τελευταία εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας πως όλο το προσωπικό θα απολυθεί επίσημα σήμερα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, εργαστήκαμε σκληρά για να βρούμε νέους επενδυτές για την ομάδα, αλλά δυστυχώς ο διαθέσιμος χρόνος ήταν ελάχιστος και δεν τα καταφέραμε. Δεν έχουμε άλλη εναλλακτική από το να τοποθετήσουμε την JRSL σε καθεστώς διαχείρισης για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των υπόλοιπων εταιριών και να συνεχίσουμε την αναζήτηση αγοραστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι έρευνες νωρίτερα αυτό το μήνα, οι συνδιαχειριστές στη FRP Advisory συνέχισαν τη δουλειά, με την υποστήριξη των ανώτερων διοικήσεων, προσπαθώντας να βρουν νέα επενδυτικά κεφάλαια και κάνοντας επαφές με διάφορους ενδιαφερόμενους. Σε αυτή την περίοδο βρέθηκαν τα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2017.

«Δυστυχώς μετά την έλευση διαχειριστών δε βρέθηκαν επενδυτές στον λίγο χρόνο που τους δόθηκε ώστε να συνεχίσει η λειτουργία της εταιρίας με την παρούσα μορφή της. Χωρίς την ύπαρξη βιώσιμης λειτουργικής ή οικονομικής δομής για να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρίας, οι συνδιαχειριστές διέκοψαν τις συναλλαγές.

Οι 212 υπάλληλοι θα πληρωθούν την Τρίτη 31 Ιανουαρίου και θα απολυθούν».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης