Του Περικλή Χαλάτση

Φορώντας μπουφάν, σκουφιά και έχοντας μαζί τους τα αδιάβροχα οι Αυστραλοί γέμισαν τις κερκίδες της πίστας του Albert Park και παρακολούθησαν τις κατατακτήριες χρονομετρημένες δομικές όπου ο Max Verstappen έκανε τον καλύτερο χρόνο και είναι ο Pole Man του φετινού Grand Prix στη χειμωνιάτικη Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί την Παρασκευή στο FP2 η βροχή να άλλαξε η στρατηγική των ομάδων και οι θεατές να «χόρτασαν» τετ α κε και εξόδους, ωστόσο σήμερα στο ξεκίνημα των δοκιμών η βροχή ήταν…μακριά από  τη Μελβούρνη.
Πέντε λεπτά πριν κλείσει ο χρόνος στο Q3 άρχισαν να πέφτουν λίγες σταγόνες. Η σειρά ήταν Verstappen, Hamilton, Alonso, Russel, Sainz. Ο Leclerc δεν κατάφερε να είναι μέσα στην πεντάδα και ένα λεπτό πριν τελειώσει ο χρόνος των χρονομετρημένων δοκιμών έκανε μια τελευταία προσπάθεια χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τελικά ο Max Verstappen κατέβασε το χρόνο του σε 1.16.732, έκανε τον καλύτερο χρόνο και κέρδισε την Pole Position. O Ολλανδός ξεκινάει πρώτος αύριο στο Albert Park και θα έχει πίσω του (να η έκπληξη) τις δύο Mercedes. Από τη 2η θέση θα ξεκινήσει ο G. Russel και από την 3η θέση ο L.Hamilton. O F.Alonso θα είναι στην 4η θέση.

Ο Max Verstappen κέρδισε την 22η pole Position και την 2η τη φετινή χρονιά. O Perez θα ξεκινήσει τελευταίος αφού είχε προβλήματα με το μονοθέσιό του. Αυτό διευκολύνει σημαντικά τον Ολλανδό αφού στον αυριανό αγώνα θα μπορέσει να ανοίξει το διαφορά που έχει με τον ομόσταυλό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόβλημα με το μονοθέσιο του Perez O Verstappen έχει 44 βαθμούς και προηγείται στο πρωτάθλημα της F1 και ο Perez έχει 43 βαθμούς. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Perez που ξεκινάει τελευταίος να φτάσει στην τριάδα. Το Albert Park δίνει τη δυνατότητα για προσπεράσεις.ωστόσο το έργο του Perez θα είναι δύσκολο. Δυστυχώς η Ferrari απογοήτευσε.

Λίγες ώρες πριν τις χρονομετρημένες δοκιμές για την Pole Position, στις 03.30 τα ξημερώματα έγιναν τα τρίτα ελεύθερα δοκιμαστικά όπου ο Max Verstappen έκανε τον καλύτερο χρόνο (1.17.565) και πίσω του ακολούθησαν οι F.Alonso (+0.162) , Ocon (+0.373) , Russel (+0.390) και Gasly (+0.529).

Στις 08.00 αύριο (Κυριακή 2 Απριλίου) ξεκινάει το Grand Prix στην Αυστραλία και μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από το ελεύθερο κανάλι του Ant1 η από τα συνδρομητικά  Ant1 + και  F1 TV Pro.
Η πίστα έχει μήκος 5.278 μέτρων και οι οδηγοί θα καλύψουν σε 58 γύρους 306 χιλιόμετρα. Το ρεκόρ στην πίστα του Albert Park κατέχει ο Μονεγάσκος Charles Leclerc. Το 2022 έκανε τα 5.278 μέτρα σε 1.20.260.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης