Από την Κίνα, οι ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος του μηχανοκίνητου αθλητισμού ταξίδεψαν αμέσως προς το Μπαχρέιν, προκειμένου να προετοιμαστούν για τον τέταρτο αγώνα της σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Grand Prix φιλοξενείται στην πίστα του Sakhir, ένα υπέρ-σύχρονο circuit που φέρει την υπογραφή του διάσημου Γερμανού αρχιτέκτονα, Hermann Tilke και βρίσκεται λίγο έξω από την πρωτεύουσα Μανάμα. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό το φώς των προβολέων, με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο», καθώς η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 35-37 βαθμών Κελσίου.

Το μεγάλο πρόβλημα των οδηγών και των ομάδων εκτός από τη ζέστη, είναι η άμμος που μεταφέρεται από την έρημο μέσω του αέρα. Για να προστατέψουν τους κινητήρες των μονοθεσίων, οι μηχανικοί χρησιμοποιούν ειδικά φίλτρα. Επίσης και τα ελαστικά καταπονούνται παρά πολύ, με την πρώτη στροφή να είναι η πιο κρίσιμη, αφού οι οδηγοί πέφτουν στα φρένα από τα 315 χλμ./ώρα στα 65 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί, αλλά η Ferrari δείχνει φέτος πολύ δυνατή σε ρυθμούς αγώνα, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε πάλι τον Sebastian Vettel να μπαίνει ανάμεσα ή μπροστά από τους Hamilton και Rosberg. Ο Γερμανός οδηγός της Scuderia ελπίζει ο team-mate του, Kimi Raikkonen να δείξει επιτέλους το πλούσιο ταλέντο του και να φανεί ανταγωνιστικός.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Μήκος πίστας: 5.412 μέτρα
Αριθμός γύρων: 57
Απόσταση αγώνα: 308,405 χιλιόμετρα
Ρεκόρ γύρου: 1:31.447 (P. De La Rosa, 2005)
Στροφές: 15 (9 δεξιές, 6 αριστερές)
Ελαστικά: Μέση και μαλακή γόμα

Πρόγραμμα αγώνα

Σάββατο 18/4
Κατατακτήριες δοκιμές: 18:00GR (OTE TV)

Κυριακή 19/4
Αγώνας: 18:00GR (OTE TV, Alpha)

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης