Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το ντεμπούτο ενός πολλά υποσχόμενου νεαρού, οι τροπικές καταιγίδες και το πάθος δύο οδηγών που επιθυμούν όσο κανείς άλλος τη νίκη, αποτελούν τα εχέγγυα για έναν σπουδαίο αγώνα, μία μεγαλειώδη μάχη στο αντίο μίας εντυπωσιακής πίστας.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελευταίος αγώνας της F1 στη Μαλαισία

Η Sepang φιλοξενεί για τελευταία φορά αγώνα της Formula 1. Το circuit της Μαλαισίας είναι από τα αγαπημένα των οδηγών και, παραδοσιακά, παρακολουθούμε σπουδαίο θέαμα. Οι καιρικές συνθήκες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του GP με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να κάνουν λόγο για καταιγίδες κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Έχει προσωπικό στιλίστα που του προτείνει τα ρούχα ή τα διαλέγει ο ίδιος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Lewis Hamilton και Sebastien Vettel θα δώσουν κάθε ικμάδα των δυνάμεων τους. Το πρωτάθλημα έχει μπει στην τελευταία στροφή, καθώς απομένουν έξι αγώνες για το πέσιμο της καρό σημαίας. Μετά την εγκατάλειψη του Γερμανού στη Σιγκαπούρη, ο Βρετανός πήρε ένα προβάδισμα 28 βαθμών. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη. Αντίθετα, τώρα αρχίζουν όλα.

Ο καιρός στην πίστα της Sepang είναι πάντοτε απρόβλεπτος

Valtteri Bottas και Kimi Raikkonen γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα. Να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους team mates τους. Στη Red Bull Racing από την άλλη, δεν έχουν αυταπάτες. Για να επαναλάβουν τον περσινό θρίαμβο, είναι απαραίτητο να συνωμοτήσουν «τα στοιχεία της φύσης» και ο Verstappen να μείνει μακριά από επαφές και ατυχήματα.

Ο νεαρός Γάλλος θα κάνει ντεμπούτο στην F1

Φυσικά, τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στον νεαρό Pierre Gasly, ο οποίος θα τρέξει για πρώτη φορά στην F1 με τα χρώματα της Toro Rosso. Ο 21χρονος Γάλλος αντικαθιστά τον Daniil Kvyat στο cockpit της STR12.

Λόγω της διαφοράς ώρας, η δράση στην εξωτική Κουάλα Λουμπούρ ξεκινά το πρωί της Παρασκευής με το πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά. Οι κατατακτήριες θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, με την εκκίνηση του αγώνα να δίνεται στις 10 το πρωί της Κυριακής.

Το πρόγραμμα του GP της Μαλαισίας

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου
05:50-07:30 Ελεύθερα Δοκιμαστικά (FP1) – COSMOTE TV
09:50-11:30 Ελεύθερα Δοκιμαστικά (FP2) – COSMOTE TV

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
08:50-10:00 Ελεύθερα Δοκιμαστικά (FP3) – COSMOTE TV
12:00-13:00 Κατατακτήριες – COSMOTE TV

Κυριακή 1 Οκτωβρίου
10:00 Αγώνας – COSMΟΤΕ TV – Σε μαγνητοσκόπηση από την ΕΡΤ στις 15:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης