Στην πίστα της Suzuka φιλοξενείται αυτό το Σαββατοκύριακο (26-27 Σεπτεμβρίου) ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκηνικό στο ιαπωνικό circuit είναι και φέτος βροχερό, με τις συνθήκες που επικρατούν να δυσκολεύουν τους οδηγούς. Η πρώτη και η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών πραγματοποιήθηκαν κανονικά, με τους Carlos Sainz Jr. της Toro Rosso και Daniil Kvyat της Red Bull να σημειώνουν τους καλύτερους χρόνους.

Λόγω της έντονης βροχής, η δραστηριότητα στην πίστα ήταν περιορισμένη με τις ομάδες να επιλέγουν αρχικά τα βρόχινα ελαστικά και στη συνέχεια αυτά για ενδιάμεσες συνθήκες. Στο FP1 o Sainz Jr. ήταν ο ταχύτερος, με τους Daniil Kvyat, Nico Rosberg, Sebastian Vettel και Lewis Hamilton να ακολουθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο FP2 πέρασε μπροστά ο νεαρός Ρώσος της Red Bull με χρόνο 1:48.277, με τον Rosberg να είναι κατά 23 χλστ. πιο αργός. Τρίτος ήταν ο Hamilton, με τον Ricciardo να αφήνει πίσω τις δύο Ferrari των Vettel και Raikkonen. O Valtteri Bottas της Williams δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει ούτε ένα γύρο στις δοκιμές της Παρασκευής, λόγω προβλήματος στο μονοθέσιο. 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης