Του Λουκά Παπαλάμπρου

Στην πιο λαμπερή πίστα του πρωταθλήματος, στο εντυπωσιακό Yas Marina Circuit θα φιλοξενηθεί αυτό το τριήμερο (23-25 Νοεμβρίου), το τελευταίο Grand Prix της σεζόν για τη Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To πρωτάθλημα του 2018 έφθασε στο τέλος του, με τον Lewis Hamilton και τη Mercedes να κυριαρχούν για μία ακόμη χρονιά. Ο αγώνας δεν έχει ενδιαφέρον από βαθμολογικής πλευράς, καθώς τα πάντα έχουν κριθεί. Ωστόσο, στη Yas Marina όλοι θέλουν να κερδίσουν και να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πολυτελή μαρίνα του νησιού τα πάντα περιβάλλονται από χρυσόσκονη. Από τα paddock έως τα γκαράζ, τις κερκίδες και το ξενοδοχείο «Yas Viceroy Abu Dhabi», οδηγοί, μηχανικοί, προσκεκλημένοι των ομάδων και θεατές, νιώθουν τον πλούτο και την υπερβολή της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το circuit, μήκους 5,5 χιλιομέτρων, περιλαμβάνει 21 στροφές και διακρίνεται για τις γρήγορες καμπές. Οι οδηγοί των μονοθεσίων αναπτύσσουν πολύ υψηλές ταχύτητες, ειδικά στα δύο πρώτα τμήματα, με τη μέση ταχύτητα να ξεπερνά τα 190 χλμ./ώρα.

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Abu Dhabi GP
Yas Marina Circuit

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 11:00-12:30 (COSMOTE-TV)
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 15:00-16:30 (COSMOTE-TV)

Σάββατο 24 Νοεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 12:00-13:00 (COSMOTE-TV)
Κατατακτήριες: 15:00 (COSMOTE-TV)

Κυριακή 25 Νοεμβρίου
Αγώνας: 15:10 (COSMOTE-TV – ΕΡΤ2)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης